01 / 05 / 2024

Kiradaki evimi satabilir miyim?

Kiradaki evimi satabilir miyim?

Taşınmaz mal sahipleri, evini veya işyerini kira bedeli karşılığında bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Kiralamalarda, taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, evizi kiraya verdiyseniz ve "Kiradaki evimi satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıt



Kiradaki evimi satabilir miyim?

Taşınmaz mal sahipleri, evini veya işyerini kira bedeli karşılığında bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Kiralamalarda, taraflar arasında sözleşme imzalanıyor.


Bu sözleşmede yapılan anlaşmaya istinaden birtakım maddelere yer veriliyor. Kira bedeline, artış oranına, kiranın ödeneceği tarihe ve diğer özel koşullara yer veriliyor. Peki, bu sözleşme evi satmaya engel olur mu? Siz de "Kiradaki evimi satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..


Kiraya verilen taşınmaz malın satışı gerçekleşebiliyor. Satış sürecinde kiracının yeni malik adaylarına evi gösterme zorunluluğu da bulunuyor.


Evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde ise kiracıdan tahliye edilmesi istenebiliyor.


Kanunen kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabiliyor



Kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön