16 / 05 / 2024

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber işyeri ve ofis kiralarına uygulanacak zam oranı da belli oldu. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde yüzde 72,31 zam yapılabilecek.



KİRA UYUŞMAZLIKLARI ZORUNLU BULUCULUK KAPSAMINA ALINIYOR

Adalet Bakanlığı, 7.Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında sunum yapmasının ardından paketin TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor.

Komisyon ve genel kurul aşamalarının ardından yasalaşması öngörülen pakette yer alan düzenlemelere göre konutlarda icra müdürünün verdiği haciz kararı “hakim onayından geçtikten sonra” yerine getirilebilecek.

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!

Aile bireylerine ait ibadete özgü veya kişisel eşyalarla ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyalarının, haczi caiz olmayan mallar arasına alınması sağlanıyor. Buna göre evde ailenin ortak kullanımındaki buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve yatak ile baza gibi eşyalar haczedilemeyecek.

İcra takibine konu alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde haciz yapılması açıkça yasaklanacak.

UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ CEZALAR

Bağımlılık yapma özelliği fazla olan sentetik uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik cezai yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi amacıyla sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri uyuşturucu madde olarak kabul edilerek ceza kapsamına alınacak.

Böylelikle bu maddelerin imal ve ticareti suçunun cezasının alt sınırının, 10 yıldan 15 yıl hapse çıkarılması planlanıyor.

Uyuşturucu imal ve ticaretiyle daha etkin mücadele edilebilmesi için uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu için görevlendirilen gizli soruşturmacının hakim tarafından kamuya açık yerlerde ve iş yerlerinde ses veya görüntü kaydı yapabilmesine imkan sağlanacak.

El konulan maddenin uyuşturucu olduğuna dair kesin rapor alındıktan sonra soruşturma aşamasında sulh ceza hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına karar verilmesi zorunlu hale getirilecek. Böylelikle soruşturma veya kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden uyuşturucu maddeler imha edilebilecek.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 03 Ocak 2023 tarihinde saat 23.27'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 90 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş 'Gram altın 1450, Dolar 25 lira olacak' dedi! Tarih verdi!

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

 Harç ve cezalarda 2023 tarifesi belli oldu! Pasaport ve ehliyet ücretleri ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön