09 / 05 / 2024

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Bütçesine uygun konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi bir de kefil şartına takıldı. Kiralık konut ilanlarında ‘kefilsiz ev verilmez’ ‘memur kefil zorunlu’ gibi şartlar arttı.



AMAN BUNLARA DİKKAT!

Kira sözleşmelerinde mal sahiplerinin Kefil isteme hakkı olduğunu dile getiren Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz da konuyla ilgili bazı uyarılar yaptı. Öncelikle bilinmesi gerekenin kefilin sadece sözleşmede belirtilen süre içinde sorumlu olduğunu söyleyen Ali Güvenç Kiraz, mesela 1 yıllık kira sözleşmesi yapıldığında her yıl yenilendiğinde ve 5 yıllık kiralık süresine gelindiğinde, sözleşme aşamasında kefil olan kişinin ilk süre olan 1 yıl için sorumluluk aldığını söyledi.

Mülk sahiplerinin kiracısından kirasını alamaması ve bunu ispatlaması durumunda kefile gideceğini ancak direkt kefilden talepte bulunamayacağını kaydeden Ali Güvenç Kiraz,  bir de ‘müteselsil kefillik’ modeli olduğunu söyledi.

İşte bu alanın önemli mağduriyetler yaratabileceğini söyleyen Kiraz, eğer siz bu modelin altına imza atarsanız ‘doğrudan borçlu’ sıfatını alırsınız diyerek, ev sahibinin dilerse, önce kiracıya da gitmeden direkt sizden alacağını talep edebileceğini söyledi. Kiraz, geçmiş yıllarda bir arkadaşına Kiralık Ev için kefil olan biri, birden maaşına haciz konulması gibi kötü bir sürprizle karşılaşabileceğini de sözlerine ekledi.

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Türkiye'de konut arzı 10 senedir yatay seyrediyor! Satılık ve kiralık fiyatlar uçuyor!

Ev kiralayacaklar hemen bakın! 7,2 puan geriledi!


Geri Dön