29 / 04 / 2024

Kiralık villaya talep patlaması!

Kiralık villaya talep patlaması!

Sağlık ve turizm alanında 3 yılda 150 milyon dolarlık yatırıma imza atan MYC Partners’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, kiralık villalara talebin yükseldiğini anlattı.



Sağlık alanında faaliyet gösteren Ethica, Esteticha markalarının olduğunu, Nişantaşı’nda bulunan wellness merkezini hizmete açtıklarını söyleyen MYC Partners’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Bodrum’da da 70 milyon dolar yatırım yaptıklarını Le Meridien Beach Resort’ta da wellness merkezini hizmete aldıklarını anlattı. Nişantaşı’ndak bulunan Vitalica Wellness’ta 2 bin 500 metrekarelik alan üzerinde hizmet sunduklarını söyleyen Akdoğan, burada geleneksel ve modern tıp uygulamalarını içeren ’kişiye özel’ programlar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kiralık villaya talep patlaması!

‘TALEP ARTACAK’

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre; salgının tüm sektörlerde olduğu gibi kendi bulundukları alanlarda da zorluklar yaşandığından bahseden Akdoğan, “İlk etapta işlerde bir yavaşlama oldu. Ancak pandemi sürecinde insanlar kendileri ile baş başa kaldı. Okula gidemedi, arkadaşlarıyla görüşemedi. Yalnız kalan insanlar değişime ihtiyaç duymaya başladı. Pandemi sürecinde yaşanan gevşemelerle birlikte ertelenmiş talepler devreye girmeye başladı. Bu süreçte oluşan her fırsatta yabancı turist Türkiye’ye sağlık imkanlarından yararlanmak için gelmeye başladı. Şu anda Avrupa’nın hemen her ülkesinden gelen var. Plastik, obezite tedavisi, saç ekimi ve diş tedavileri için Türkiye’ye geliyorlar. ABD’den ve Körfez ülkelerinden de tedaviye gelen var. Balkan ülkelerinden de yüksek talep alıyoruz. Her ne kadar pandemi öncesiyle kıyasta yabancı hastalarda yüzde 20 seviyelerinde olsak da, bu gelecek için bize umut veriyor. Pandemi sonrası çok hızlı toparlanma bekliyoruz. Yerli hastalarımız da ise pandemi öncesine göre bir kayıp yaşanmadı. Bu da bizim için sevindirici gelişmeler arasında” diye konuştu. 

Kiralık villaya talep patlaması!

OTELE İLGİ YOĞUN

Bodrum’da bulunan oteller ve taleplerle ilgili konuşan Akdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bodrum’daki otelimiz turist ağırlamaya devam ediyor. Geçen yıl da otelimizde başarılı bir grafik çizdik. Konseptimiz de pandemi şartlarına çok uygun oldu. 700 odalı otel yapabiliyorken, 93 odalı yapmıştık. Bu bize avantaj getirdi. 650 metre sahil şeridine sahibiz. Ayrıca otelimizin konsepti sağlıklı yaşam için uygun. Tatilciler, Le Meridien Bodrum Beach Resort’un içinde Vitalica Wellness ile wellness ve detoks paketlerini deneyimleme şansı buluyor.” Otel içindeki villalara olan talebin bir hayli yüksek olduğunu vurgulayan Akdoğan, “Villalarımız uzun dönemli kiralandı. Yüksek sezon için villalarımız neredeyse tamamen doldu. Yabancı turistin yüksek sezon olmayan eylül, ekim ve kasım aylarında da villalarda uzun süreli kiralama yapacağını düşünüyoruz. Türkiye turizminde atıl kalan villaların kiralanmasıyla da bir hareket olacağını düşünüyoruz. Özellikle belli bir yaşın üstünde olan yabancı turist, Türkiye’de uzun dönemli villa kiralayarak tatil yapabilir. Böyle döviz girdisi de sağlanmış olur. Villalar tatilcilere izole bir şekilde uzun dönemli tatil imkanı sunuyor.''

Kiralık villaya talep patlaması!

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!


Geri Dön