15 / 05 / 2024

Kırmızı ete gelen zam kasapları bile şaşırttı! Bakın fiyatı ne kadar oldu!

Kırmızı ete gelen zam kasapları bile şaşırttı! Bakın fiyatı ne kadar oldu!

Samsun’da et fiyatlarına son 15 gün içerisinde gelen 40 TL’lik zam, kasapları bile şaşırttı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Ramazan ayına 1,5 ay gibi bir süre kala et fiyatlarının kilosunun 300 liraya yükselebileceğini öne sürdü.



“RAMAZAN’DA ETİN KİLOSU 300 TL’Yİ BULACAK”

Ete uygulanan zammı anlayamadıklarına dikkat çeken Başkan Ömür Şen, “Samsun’da 2 haftadır aralıklı olarak karkas ete zam geliyor. 2 hafta önce 130 liradan aldığımız karkas etin kilosunu 5’er 5’er gelen zamlar sonrası 170 liraya alır olduk. Buna masrafları ekleyip, kemikleri çıkarttığımız zaman kuşbaşının kilosunu 260 lira, kıymanın kilosunu da 250 liradan satmak zorunda kalacağız.

Kırmızı ete gelen zam kasapları bile şaşırttı! Bakın fiyatı ne kadar oldu!

15 güne kadar eti 180 liraya kıymayı da 170 liraya satıyorduk. Bu zor günlerde herkes yardım peşindeyken, hiçbir maliyet artmamışken besiciler neden karkas etin kilosuna zam yaptıklarını anlamıyoruz. Herkesin yardımlaşmaya zaman ayırdığı bu zor günlerde yetkilileri ete yapılan zammı araştırmaya ve sorumlularına gerekli işlemi yapmaya davet ediyorum. Biz ve tüm esnafımız depremde zarar görenlere yardım ulaştırmak için zamanla yarışırken üreticilerin fırsat düşkünlüğü yaptığını düşünüyorum. Bu zamlar böyle devam ederse Ramazan’da etin kilosu 300 lirayı bulacak. Bir an önce bu fiyatlara müdahale edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

KASAPLAR FEDARASYONU 'ZAM YOK' DEMİŞTİ

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında, “Spekülasyon yapılıyor. Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 farklı meslek grubundan çok sayıda personel alımı yapacak! Başvurular bitmeden yetişin!

Rekor sayıda itfaiye eri alınacak! KPSS puanı düşük olanlar itfaiye eri olabilecek!

İŞKUR herkesin beklediği müjdeyi verdi! Kadınlara her ay 7 bin TL destek! Acilen başvurunuzu yapın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön