09 / 05 / 2024

Kırsal Kalkınma projesinde beklenen hibe geldi! Tam 12 milyar lira hibe verilecek! 

Kırsal Kalkınma projesinde beklenen hibe geldi! Tam 12 milyar lira hibe verilecek! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından kırsal kalkındırma projeleri içi 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağı duyuruldu. Sosyal medya hesabından paylaşılan bu destek hakkındaki detaylar belli oldu. 1 milyar 222 milyon liralık hibe desteği detayları…



 

İlgili bölümlerden mezun olan genç girişimcilere özel hibe desteği

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" bünyesinde ilgili Bakanlık'tan hibe desteği verileceği duyuruldu. Bu hibe, tarımın birçok alanını kapsamakta olup tarım, ormancılık, hayvancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinde eğitim veren üniversitelerin fakülte ve yüksekokullarındaki mezun genç girişimcilere sunuluyor. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, gıda teknolojisi, laboratuvar hizmetleri ve tarım alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanlara da sunulmaktadır. Bu girişimcilerden başvuruları onaylananlar kırsal alan veya kırsal mahallelerde tarımsal faaliyetleri için 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği alabilecek.

Tarımsal girdi fiyat endeksi Nisan'da yüzde 40,2 yükseldi: En çok artış hangi gruplarda oldu?  

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün hesaplara tam 75,8 milyon TL yatıyor! Kalem kalem belli oldu! 

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Tarımsal destekler ne zaman yatacak? Mazot gübre destek ödemesinde son dakika! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön