20 / 05 / 2024

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

Türkiye’nin kişi başına gelirde yeni hedefi açıklanırken, ifade edilen rakamın 10 yıl öncesiyle aynı olması şaşkınlık yarattı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek büyüme performansının etkisiyle 2022’de kişi başına gelirin 10 bin dolar seviyesini aşacağını tahmin ettiklerini belirterek,  “Bu rakam, Orta Vadeli Program tahmininizin de üzerinde bir rakamdır. 2023 yılında da kişi başına gelirimizin inşallah daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkmış olacağını öngörüyoruz” dedi.

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

2022, SON YÜZYILIN EN ZOR YILLARINDAN BİRİYDİ

Türkiye Ekonomi Modeli ile önemli bir başarı hikayesi yazdıklarını anlatan Bakan Nebati, küresel enflasyonun tarihi yüksek seviyelerde bulunduğu ve taşımacılık maliyetlerinin hızla yükseldiği son yüzyılın en zor yıllarından olan 2022’de, makroekonomik göstergelerin tamamına yakınında başarı elde ettiklerini ifade etti.

Ekonomist Özgür Demirtaş, konuya ilişkin yorumunda kimsenin ülkenin batacağını söylemediği ifadesini kullandı. Demirtaş, “Ülkeler züccaciye dükkânı gibi batmaz, halkları fakirleşince batar. Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir 7-9 bin dolar. Bu berbat bir seviye çünkü zenginliğin ölçüsü kişi başına düşen gelirdir” diye konuştu.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön