04 / 05 / 2024

Kıyma fiyatları durdurulamıyor! Bakanlık harekete geçti!

Kıyma fiyatları durdurulamıyor! Bakanlık harekete geçti!

Ete ve özellikle dar gelirli vatandaşların daha uygun olması nedeniyle tercih ettiği kıymaya gelen zamlar pek çok kişiyi isyan ettirdi.  Vatandaşı, Ramazan’da et ve kıyma fiyatının daha çok yükseleceği endişesi sararken, Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Peki  hangi önlemler alınacak? Fiyatla



RAMAZAN’DA FAHİŞ FİYAT ENDİŞESİ

Kıyma fiyatlarındaki bir süredir devam eden yükseliş, vatandaşları Ramazan Ayında daha da fazla zam gelip gelmeyeceğine ilişkin şimdiden endişelendirmeye başladı.

Ramazanda 300 TL’nin bile üzerinde zam olacağına yönelik öngörülerin doğru çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.  Tüm bu gelişmeler karşısında Tarım ve Orman Bakanlığı da harekete geçti. Kasaplarda kıymanın 300 TL’yi bulan fiyatlarla satışına başlanmasının ardından, Bakanlığın yaptığı duyuruda Ramazan başlamadan et fiyatlarına indirim yapılacağı kaydedildi.

İTHALAT YAPILACAK

Avrupa ve Güney Amerika'dan canlı hayvan ve karkas et ithalatı yapılacağı bilgisi paylaşılan açıklamada,  Güney Amerika ve Avrupa’dan kasaplık hayvan, Avrupa ülkelerinden karkas et getirileceği belirtilen açıklamada,  ithalat yoluyla karkas et fiyatının kilogram bazında 180 liradan 145 ila 150 TL bandına indirilmesi öngörülüyor.

Kıyma fiyatları durdurulamıyor! Bakanlık harekete geçti!

İthalatı yapılacak etin yüzde 20'lik bölümü Et ve Süt Kurumuna,  yüzde 80’lik bölümü de sanayiye  aktarılacak.  Karkas et fiyatı 31 Ocak itibarıyla 147 lira iken, 5 Şubat'ta 145 TL olan dana karkas et bedeli 6-12 Şubat'ta 150 liraya,  27 Şubat ile 5 Mart haftasında 170 liraya çıkmıştı. Ulusal Et Konseyi'nin haftalık raporundaki bilgilere göre dana kıymanın kilogram fiyatı 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 TL'yi aştı.

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

EYT’lilerin alacağı promosyon miktarı belli oldu!  Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön