10 / 05 / 2024

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Uzun süredir tadilatta olan tarihi Kız Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti.



KIZ KULESİ AÇILDI MI?

Bakan Ersoy, Kız Kulesi’ni vatandaşlarla buluşturduklarını duyurarak "2 bin 400 yıllık bir tarihi yapıdan bahsediyoruz, çok eski bir yapı. Restorasyon çalışmaları 1944’te ve 1960’lı yıllarda yapılmıştı ve son olarak da 1998-1999-2000 döneminde gerçekleşmişti ve bugün de en son hali, en son restorasyonu tamamlanmış oluyor" bilgisini verdi.

BİNAYA ÖZGÜN MALZEMELER KULLANILDI!

Ersoy, tadilat çalışması sırasında en önemli  iki konunun olduğunu bunların bir tanesi sonradan yapılmış gereksiz eklentilerin kaldırılması diğerinin ise orijinal olmayan eklentilerin kaldırılması olarak açıkladı. 

KIZ KULESİ'NE ZİYARET ÜCRETSİZ Mİ?

Işık ve lazer şovu ile birlikte açılışı yapılan Kız Kulesi'nin ziyaret bilgisine ilişkin de açıklamalar yapan Ersoy, "Biliyorsunuz Galata Kulesi’yle Kız Kulesi’nin bir aşk hikayesi var. Bu aşk hikayesinin senaryolandığı bir ışık ve lazer gösterisi yapılacak. Bu ışık ve lazer gösterisi de her akşam tekrarlanacak yani sadece bu akşama özel değil" dedi.

Bakan Ersoy vatandaşların rahat ulaşabilmesi için mayıs sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı. Ayrıca Eroy Motorunda ücretsiz olacağı bilgisini verdi.

1 Haziran’dan itibaren ise müzekartın geçerli olacağı aktarıldı. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan zam açıklaması: Maaş skalası ayarlanırken ince ayar yapılmalı! 

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Deprem bölgesindeki konutlar için ihaleler tam gaz: Müteahhitlere 21 milyar liralık ödeme yapılacak!


Geri Dön