16 / 05 / 2024

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.



ÇITA SÜREKLİ YUKARI ÇEKİLDİ

- Devam eden aşamada tahvil tutma zorunluluğu sıkılaştırıldı.

- Sonuçta KKM’deki mevduatlar 120 milyar dolara yükseldi. Temmuz ayından sonra haftada 8-10 milyar dolarlık geri dönüş olacak. Büyük bir döviz talebi oluşacak.

- Sonuçta KKM sistemi, patlamaması için her seferinde daha büyük tavizler verilen bir bombaya dönüştü.

- KKM adlı saadet zincirinin sonuna yaklaşılıyor. Bu saatli bombanın kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirilmesi lazım.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön