14 / 05 / 2024

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...



BİR HAFTADA 115.6 MİLYAR TÜRK LİRASI

Verilen detaylara göre, kurlarda meydana gelen bu dalgalanma sebebiyle 2021 yılının aralık ayında başlatılmış olan KKM uygulaması 14 Temmuz haftasında 3 trilyon TL sınırına geldi. Yine verilen bilgiye göre, KKM hesapları bir ayda 334 milyar Türk Lirası, son bir haftada da 115.6 milyar Türk Lirası arttı. 
Ayrıca Mart ayı başında 1.6 trilyon şeklinde olan Kur Korumalı Mevduat hesapları 7 Nisan tarihinde 1.7 trilyon Türk Lirası, 5 Mayıs tarihli haftada 2.2 trilyon Türk Lirası, 2 Haziran haftasında da 2.5 trilyon Türk Lirası'na ulaştı. 7 Temmuz haftasında 2 trilyon 846 milyar Türk Lirası şeklinde olan KKM hesapları, 115.6 milyar Türk Lirası artışla 14 Temmuz haftasında da 2 trilyon 962 milyar TL'ye ulaştı. Ayrıca 16 Haziran haftasında KKM hesapları 2 trilyon 628 milyar TL şeklindeydi bir aylık dönemdeki artış da 334 milyar Türk Lirası şeklinde oldu.

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

ZORUNLU KARŞILIK NEDİR

Aktarılan detaylara göre, zorunlu Karşılık oranı, mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak Merkez Bankası’nda bulundurmak zorunda oldukları mevduatların oranıdır ve bu oran Merkez Bankası tarafından kararlaştırılır.

Akaryakıt zammı nakliye maliyetini uçurdu! Kilo başına maliyet 3 liraya yaklaştı!

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön