30 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 27 branşta organize edilen Yaz Spor Okulları, düzenlenen törenle açıldı. Törene Yaz Spor Okulu öğrencileri adeta akın etti.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 27 branşta organize edilen Yaz Spor Okulları, düzenlenen törenle açıldı. Törene Yaz Spor Okulu öğrencileri adeta akın etti. Salonu tıka basa dolduran öğrenciler, gerçekleştirdikleri spor şovlarıyla açılışa renk kattı.



ÇOCUKLARIN YANINDA OLDULAR


Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları’nın açılış törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Altınnal A. Ş Genel Müdürü Yasin Özlü, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Gençlik Hizmetleri İlçe Şube Müdürleri, Spor Okulu öğrenci ve eğitmenleri ile veliler katıldı.




ONLAR GELECEĞİN SPORCULARI


Resmi açılış törenine Yaz Spor Okulları’nda eğitim alan yüzlerce öğrenci katıldı. Atatürk Spor Salonu’na adeta bayram yerine çeviren öğrenciler enerjileri ve sporcu duruşlarıyla göz doldurdu.


ÇİNTİMAR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR


Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende ilk konuşmaya yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yaz spor okullarını bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediklerini hatırlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yılki yaz spor okullarının daha da geliştiğini kaydeden Çintimar, anlamlı destek için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


BAŞKANIN SELAMINI İLETTİ


Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ise sözlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun çocuklara selamını ileterek başladı.




SPOR VE SPORCUNUN DOSTU BÜYÜKŞEHİR


Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiği hizmetlerle sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu kaydetti. Bu çerçevede eğitim sezonu boyunca ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz eğitim veren Spor Okulları ile Kocaeli’nin dört bir yanında yükselen spor tesislerinden söz eden Okumuş, amatör spor kulüplerine yönelik malzeme yardımı, ilköğretim çocuklarına satranç dağıtımı, Seka Pak Altın Kemer Yağlı güreşleri ve Yüzme Yarışları gibi Büyükşehir organizasyonlarını hatırlattı.


İSTİKBALİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ


Spor Okulları’nın Büyükşehir Belediyesi’nin gözde projeleri arasında yer aldığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla ve sporun tabana yayılması amacıyla başlatılan Spor Okullarımız iki yıldır yüzlerce çocuğumuza spor sevgisi aşıladı, aşılamaya devam ediyor. Çocuklarımız, ücretsiz olarak okullarından arta kalan zamanlarda Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde ve uzman spor eğitmenleri gözetiminde spor eğitimi alıyorlar. Bu okullar, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetleri arasında. Çünkü yatırımı direkt çocuklarımıza ve o çocuklar bizim istikbalimiz. Biz bir anlamda istikbalimize yatırım yapmış oluyoruz.”


27 BRANŞTA EĞİTİM VEREN YAZ SPOR OKULLARI


Okumuş, bu kapsamda Spor Okulları’nın bu yıl da yaz aylarında faaliyetlerine devam etmesine karar verdiklerini anlattı. Bu çerçevede Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile ele ele verdiklerini bildiren Okumuş, 27 branştan oluşan Yaz Spor Okulları’nı hayata geçirdiklerini söyledi.


YAZ BOYUNCA ÜCRETSİZ SPOR EĞİTİMİ


Yaz Spor Okulları’ndan 5-18 yaş arasındaki tüm çocuklar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Kurslar, Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinde haftanın her günü gerçekleştiriliyor. Yaz Spor Kursları; atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, buz sporları, jimnastik, eskrim, futbol, squash, güreş, halk oyunları, hentbol, hokey, izcilik, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol, yelken ve yüzme olmak üzere 27 branştan oluşuyor. Yaz Spor Okulları’nda eğitim sezon boyunca devam edecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön