29 / 04 / 2024

Kocaeli Dilovası Doğu Kavşağı'nda sona gelindi!

Kocaeli Dilovası Doğu Kavşağı'nda sona gelindi!

Kocaeli Dilovası Eynerce Deresi üzerinde bulunan ve yapımında sona yaklaşılan Doğu Kavşağı çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Belediye Başkanı Ali Toltar birlikte incelediler.



Yaklaşık bir aydan beridir Dilovası’ndan D 100 karayoluna çıkış bağlantısının tamamlanarak araç trafiğine açılmasından sonra  seferde D 100 karayolundan ilçeye giriş için çalışmalar tamamlanma aşamasına gelinildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Ali Toltar beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve diğer teknik yetkililer ile birlikte ilçenin doğu girişinde yapımına devam eden köprülü kavşak üzerinde yapılan son çalışmaları yerinde değerlendirdiler. Ayrıca  D 100 karayolundan ilçeye girişin ve çevre düzenlemeleri ile yeşillendireme çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili teknik ekipten bilgi aldılar.


Dilovası Belediye Başkanı  Ali Toltar yaptığı açıklamada “D 100 Karayolu üzerinden ilçemize  doğu ve batı bağlantı noktaları daha önceki yıllarda trafik lambalarıyla oluyordu. Bu noktalardan ilçeye giriş ve çıkışlarda can ve mal güvenliği açısından çok sıkıntıların olduğundan önce DYO sapağı olarak adlandırdığımız bölgede kavşak çalışması tamamlanmış, daha sonra da Çolakoğlu Sapağı olarak adlandırdığımız bölgeden kavşak çalışması ise tamamlanmak üzeredir. Bu kavşak üzerinden ilçemize giriş ve çıkışlarla  ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü nezdindeki  çalışmamız sonuç vererek giriş ve çıkışlar tam olarak  birkaç güne kadar çevre düzenlenmesinin tamamlanmasıyla birlikte halkımızın hizmetine açacağız” dedi.



Yenigün


Geri Dön