08 / 05 / 2024

Konak'ta ikinci benzin istasyonu tartışması!

Konak'ta ikinci benzin istasyonu tartışması!

Başkan Hakan Tartan 'ın, Üçkuyular'daki benzin istasyonunun satışının ardından Yenişehir 'deki benzinliklere atıfta bulunarak, ' İkinci benzin istasyonunu da satacağım ' demesi yeni bir tartışma yarattı...




Konak Belediyesi'nin şirketi Merbel A.Ş'ye devrettiği Üçkuyular'daki benzin istasyonunun satışının yapılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın önceki günkü meclis toplantısında Yenişehir'deki benzinliklerine atıfta bulunarak, 'İkinci benzin istasyonunu da satacağım' demesi yeni bir tartışmayı alevlendirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Rıza Evcim, Başkan Tartan'a, "Lokantacı, benzinci değilsin ama parklara büfe yaptırıyorsun. Büfeci misin?" diye sordu. Üçkuyular'daki benzinliğin satışına karşı çıkan CHP'li belediye meclis üyeleri içinde ön plana çıkan Ahmet Doğan da Üçkuyular'daki benzinlik için mücadelesinin süreceğini, Yenişehir'dekinin de satışa çıkarılmaması için girişimlerde bulunacağını dile getirdi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın 'satacağım' dediği Yenişehir'deki benzin istasyonunu işleten  İzmir  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise, "Odamızın Konak Belediyesi ile 2020'ye kadar sözleşmesi var. Başkanımızın önünü tıkamam. Zararımız karşılanırsa çıkarım" diye konuştu.


'Zararımız karşılansın'

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, meclis toplantısında Üçkuyular'daki benzin istasyonunun satışı sırasında söylemiş olduğu, 'Sosyal Demokrat bir belediye benzincilik, lokantacılık yapmaz. Geleceği hedeflemeliyiz. İkinci benzin istasyonunu da satmak istiyorum" sözleri yeni bir tartışma konusu oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Konak Belediyesi ile aralarında 2020 yılına kadar sözleşmelerinin olduğunu belirterek, zararlarının karşılanması halinde 'satılmasın' diye diretmeyeceklerini söyledi. Anık, "Başkanımızın bizi mağdur edeceğini düşünmüyorum. Ruhsatımız kontratımız var. Ancak ortak bir konsorsiyum kurulup zararımız karşılanırsa kabul ederiz. Başkanımız öyle düşünebilir ama ruhsatı, kontratı olan bir işletmeyi paldır küldür satamazsınız. Kaybımızın ne olacağını değerlendirmeliyiz. İlla satacağım derse zararın karşılanması durumunda önünü açarız. Burayı esnaf işletiyor. Bir anda işletmeciyi çıkaramazsınız. Yargı süreci olur" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Rıza Evcim, "Hakan Tartan 'belediyeler benzincilik ve lokantacılık yapmaz' diyor. Grand Plaza İzmir Büyükşehir'in, Kent A.Ş'nin işlettiği lokanta Karşıyaka Belediyesi'nin. Bunlar kötü uygulamalar mıdır? Konak Belediyesi hiçbir zaman benzincilik yapmamıştır. Söylediği doğru değil. Konak Belediyesi, iki tane benzinlik arsasının sahibidir, yap-işlet-devret ile kiraya vermiştir ve kirasını almaktadır. Arsalar kamunun malları. Dolayısıyla kendisinden önceki başkanların yaptığı sözleşmeler, sözleşme tarihi bitimine kadar devam eder. 'Biz satmasak, izale-i şuu ile alırlar' dedi. 

Orası müstakil bir parsel. Satmasaydık, kimse onu bizden alamazdı. Bizleri doğru bilgilendirmedi" dedi. Evcim ayrıca, Tartan'a yönelik olarak, "Benzinci ve lokantacı değilsiniz. Peki parklara bu kadar büfeyi neden yaptınız? O zaman soruyorum, size büfeci misiniz?" dedi. 


Doğan: Satmaya ömrü yetmez

CHP'li Ahmet Doğan, "Üçkuyular'da bulunan benzin istasyonunun satışı ile ilgili dava açtım. Eğer bu mahkemede istediğim gibi sonuç çıkmazsa, AİHM'e müraacat edeceğim. Bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve istasyon ihalesinde dönen dolapları anlatıp işçileri bakanlığına dosya göndereceğim" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön