27 / 04 / 2024

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.



Emtia fiyatlarındaki artışa paralel inşaat maliyetlerinin yükselmesi üretilen konutların fiyatını da yükseltiyor. Yaptığı açıklamada “Konut fiyatları daha da artacak, alım için en uygun zaman” diyen Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, maliyetlerdeki bu artış devam ettiği sürece kendilerinin de mecburen satış fiyatlarına yansıtacaklarını söyledi. Yücel, özellikle döviz bazında son bir yılda iki katını aştığını ve bunun daha önce yaşadıkları bir durum olmadığını söyledi.

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Yaptığı açıklamada Emtia fiyatları dışında enerji maliyetlerinin de fiyatları katladığını dile getiren Kaan Yücel, bunu da mecburen konut fiyatlarına yansıttıklarını dile getirdi. Açıklamasında Avrupa’daki resesyonla birlikte 2023’te emtia fiyatlarında bir miktar yumuşama beklediğini ifade belirten Kaan Yücel, şunları dile getirdi: “Ama bunu söylerken Çin’in nasıl bir pozisyon alacağını bilmiyoruz. Çin iç pazarı hareketlendiğinde ister istemez emtia fiyatları yukarı çıkıyor. 2023’te en belirleyici özellik bu olacak.”


Geri Dön