26 / 05 / 2024

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.



İlk 6 ay son 6 ay farklı olacak

Yeni yılla beraber ekonominin ve sektörün nasıl bir pozisyon alacağını dile getiren Kaan Yücel, seçim yılı olduğu için 2023 yılının farklı geçeceğini öngördü. Kaan Yücel, seçim yıllarında ekonominin hep biraz yavaşlayacağını dile getirerek, insanların özellikle gayrimenkul gibi alanlarda alımlarını ertelediğini söyledi. 2023'ün ilk 6 ay ve ikinci 6 ay şeklinde çok farklı iki dönemden oluşacak ilginç bir yıl olduğunu söyleyen Kaan Yücel, bunun iş dünyasının yurtdışında nasıl pozisyon alacağını da belirleyeceğini dile getirdi. Bu sene biraz daha içlerine döneceklerini söyleyen Kaan Yücel, mecburen iç piyasalara ve içerdeki dengelere daha çok bakacaklarını ve orda oluşacak bir takım durumlar ekonomik tarafta da pozisyonları da çok etkileyeceğini kaydetti.

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Dünya'dan Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, yaptığı açıklamada 2022 yılının firmaları ve sektör adına verimli geçtiğini ifade eden Yücel, talep devam ettiği için konut sektöründe 2022'nin iyi geçtiğini belirtti. Ürettikleri konutları satışa yansıtabildiklerini ve yurtdışında da aynı başarıyı yakaladıklarını kaydeden Kaan Yücel, hem proje yaptıkları ülkede ciddi bir talep gördüklerini hem de başka ülkelerden ciddi talepler aldıklarını söyledi. "Dolayısıyla iyi projeyi iyi yerde düzgün yaptığınız zaman bunun karşılığını görüyorsunuz.” diyen Kaan Yücel, tek sıkıntının küresel pazarda faizlerin yükselmesiyle mortgage kredi maliyetlerinin artması olduğunu söyledi. Kaan Yücel açıklamasında bunun da bazı alıcılarda endişe yarattığını dile getirerek, Türkiye’de ise faizlerin düşük kalması sebebiyle borsa dışındaki alternatif yatırım araçları karşısında gayrimenkulün yerini koruduğunu belirtti. Kaan Yücel açıklamasında alternatif yatırım araçlarının enflasyon karşısında getiri sağlamaması birçok kimseyi gayrimenkule yönelttiğini söyleyerek, gayrimenkulün en güvenli yatırım aracı olduğunu bu yıl da gösterdiğini söyledi.


Geri Dön