01 / 05 / 2024

Konut enflasyonunda yaşanan düşüş Fed'i yüzde 2 hedefine yönlendirebilir!

Konut enflasyonunda yaşanan düşüş Fed'i yüzde 2 hedefine yönlendirebilir!

Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının enflasyonu Fed'in yüzde 2'lik hedefine indirmek amacıyla gerekli önlemleri almaya kararlı olduğunu kaydetti. İşte detaylar....



Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının enflasyonu Fed'in yüzde 2'lik hedefine indirmek amacıyla gerekli önlemleri almaya kararlı olduğunu kaydetti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Goolsbee, konut fiyatlarındaki baskıların beklendiği gibi azalması koşuluyla enflasyonun gidişatının söz konusu bu hedefle uyumlu göründüğünü öne sürdü.

Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee'ye göre, enflasyon patikasının Fed'in hedefiyle uyumlu olup olmayacağının en önemli belirleyicisi konut fiyatlarındaki enflasyonun seyridir. Investingcom'da yer alan habere göre Goolsbee söz konusu bu açıklamaları Chicago Fed'in yıllık Toplum Bankacıları Sempozyumu esnasında yaptı.

Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbe, merkez bankasının beklenen hedeflerini tutturması durumunda, "altın yol" şeklinde isimlendirdiği senaryo olan yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşma yolunda olacağını beklirtti. Ayrıca bu yol, resesyon yaşanmamasını ve konut enflasyonunda düşüş yaşanmasını gerektiriyor ki söz konusu bu durumun izlenmesi gereken kritik bir faktör olduğunu belirtti.

Konut enflasyonunda yaşanan düşüş Fed i yüzde 2 hedefine yönlendirebilir!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı'nın yorumları, merkez bankasının süregelen ekonomik belirsizliklerin ortasında enflasyonu yönetmeye odaklandığının da altını çiziyor. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre konut enflasyonunun bu süreçteki rolü, genel enflasyon oranı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği için özellikle önem taşıyor.

Paylaşılan detaylara göre Federal Rezerv'in yüzde 2'lik enflasyon hedefi, fiyat istikrarını korumayı ve sağlıklı ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi hedefleyen temel bir politika hedefidir. Söz konusu bu hedefe ulaşılması, şu anda merkez bankası tarafından yakından incelenmekte olan konut fiyat eğilimleri de dahil olmak üzere bir dizi faktöre de bağlıdır.

ABD ekonomisi tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sonrası ortamda yol almayı sürdürürken, Goolsbee'nin açıklamaları merkez bankasının enflasyonu yönetme ve ekonomik istikrarı koruma stratejisi hakkında fikirler de veriyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut enflasyonuna odaklanılması, bu faktörün daha geniş enflasyon görünümündeki ve Fed'in politika kararlarındaki öneminin de altını çiziyor.

Merkez Bankası yüzde 2'lik enflasyon hedefine bağlı kalmayı sürdürürken, bu hedefe ulaşmanın yolu, başta konut fiyatlarının seyri olmak üzere çeşitli ekonomik faktörlere bağlı olduğu belirtilerek, bu nedenle, Fed'in enflasyon hedefini tutturma kabiliyeti önümüzdeki aylarda yakından izlenmeye devam edeceği kaydedildi.

Donald Trump Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

ABD'de konut başlangıçları ekimde beklentilerin üzerinde gerçekleşti...


Geri Dön