03 / 05 / 2024

Konut fiyatları gündemden düşmüyor!

Konut fiyatları gündemden düşmüyor!

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık konut fiyatları artarken, bu konuya ilişkin haberler medyada oldukça fazla yer aldı. Böylelikle 2021 yılı boyunca ev fiyatlarındaki artışlarla ilgili medyaya yansıyan haber sayısı 342 bin 568 oldu.



2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık konut fiyatları artarken, bu konuya ilişkin haberler medyada oldukça fazla yer aldı. Böylelikle 2021 yılı boyunca ev fiyatlarındaki artışlarla ilgili medyaya yansıyan haber sayısı 342 bin 568 oldu. Son bir aydır Türkiye’nin en çok konuştuğu gündem maddelerinden olan konutlardaki haber yükselişi ise yüzde 113 olarak gerçekleşti.

Konut fiyatları gündemden düşmüyor!

Medya takip kurumu Ajans Press, konutlar ile alakalı medyada yer alan haberleri inceledi. Ajans Press’in medya arşivinden derlediği bilgilere göre; 2021'de konutlarla ilgili medyaya 342 bin 568 haber yansıdığı belirlendi. Salgın süreciyle beraber konut satışları azalırken, hem satılık hem kiralık konut fiyatları da yükseldi. Bu sene konut kiralarına ilişkin yalnızca basında çıkan haber sayısı ise 4 bin 663 olurken, kiralık konut sorunlarının yanı sıra şehir şehir fiyat yükselişlerine tepki haberleri de ön planda oldu. 

Konut fiyatları gündemden düşmüyor!

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre ise 2021'de Türkiye’de 801 bin 995 konut satıldı. Bu sene en düşük ev satışı 59 bin 166 ile Mayıs ayında kaydedilirken; 141 bin 400 ile en yüksek konut satışı Ağustos ayında yapıldı. Senelere oranla değerlendirildiğinde ev satışlarının düştüğü görüldü. İlk kez satışı yapılan ev satışlarına kıyasla ikinci el konutların neredeyse 2 kat daha fazla tercih edildiği görüldü.

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Konutta enflasyon uçtu!

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Türkiye konut fiyat artışında 5 çeyrektir lider!

Konut kiraları neden yükseldi?


Geri Dön