08 / 05 / 2024

Konut fiyatları mart ayında arttı!

Konut fiyatları mart ayında arttı!

Konut Fiyat Endeksinin mart ayındaki aylık yüzdesi açıklandı. Konut fiyatları mart ayında yükseldi. İşte detaylar!



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mart 2023 dönemi için Konut Fiyat Endeksi oranları belli oldu. Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arınmış olan fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), martta bir önceki aya kıyasla da yüzde 5,4 artış elde edilerek, 809,3 seviyesinde bir paya kavuştu.

YILLIK ARTIŞ YÜZDE 133 OLDU!

Konut Fiyat Endeksi, martta yıllık oranda yüzde 132,8 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 55,4 oldu. Üç büyük ilde KFE değişimine bakıldığında mart ayında bir önceki aya göre İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de sırası ile yüzde 4,7, 6,5 ve 6,1'lik artış oluştu.

İSTANBUL’DA YÜZDE 127'LİK ARTIŞ ELDE EDİLDİ!

Endeks değerleri geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla da İstanbul'da yüzde 127,3 Ankara'da yüzde 135,2 ve İzmir'de 133,4'e çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön