06 / 05 / 2024

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, ülkemizde konut ihtiyacının sürmesine rağmen, hızla yükselen inşaat maliyetleri ve konut üretiminin azalmasının ev fiyatlarını yükselttiğini kaydetti.



Konut fiyat artışındaki temel etkenlerden biriside yüksek enflasyondan kaçmak ve parasının değerini korumak isteyen kişilerin yatırımlarını gayrimenkule yöneltmesi oldu. Özellikle yerel tasarruf sahipleri geleneksel yatırım olan gayrimenkule ilgi göstermektedir. Son aylarda konutun döviz ve altından daha çok kazandırdığı bir ortamda risk almaktan çekinen ve kısa zamanda parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul yatırımı daha az sürprizlere açık ve doğru bir seçim oldu. Azalan konut üretimi ve artan konut talebi bir araya gelince ev fiyatlarındaki artış kaçınılmaz oldu. Diğer taraftan oturum amacıyla ev sahibi olmanın zorlaştığı günümüzde artan kiralama talebi de ev kiralarını yükseltti. 

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Son yıllarda yabancıların ülkemizde gayrimenkule olan ilgisinin artması nedeniyle başta İstanbul ve Antalya’nın belirli semtlerinde konut fiyatlarını yukarı yönlü çektiği görülmektedir. Ancak ülkemizde toplam konut pazarı içindeki payının çok düşük seviyelerde olduğu yabancı talebinin fiyat artışındaki etkisi sınırlı kalmıştır.  
 

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar tepe taklak olabilir! Düşüş bekleniyor...


Geri Dön