28 / 04 / 2024

Konut fiyatları ve kiralar yükseldi: Anlaşmazlıklar arttı!

Konut fiyatları ve kiralar yükseldi: Anlaşmazlıklar arttı!

Ekonomide kur ve enflasyon kriziyle yükselen fiyatlar bir de kiracı ve konut sahibi sorununu gündeme getirdi. TÜİK’in 19.60 şeklinde açıklanan kira artış oranını konut sahipleri kabul etmiyor. Bazı semtlerde yüzde 200'e ulaşan yükseliş talepleri barınma krizinin işaretçisi mi?



Ev sahiplerinin yasal oran üzerinde zam yapma ya da kiracıyı çıkarma gibi talepleri olduğunun altını çizen avukat Şimşek, şu açıklamalarda bulundu: 

“Kira mahkemeleri şu an altüst olmuş durumda hem kiracılardan hem de mülk sahiplerinden bize gelen başvurular iki kat arttı. Hem konut hem de işyerlerinde mülk sahipleri yüzde 200’e varan oranlarda zam talep ediyor.” 

Konut fiyatları ve kiralar yükseldi: Anlaşmazlıklar arttı!

Ev sahiplerinin en çok başvurduğu yöntemin geçmiş kira zamları olduğuna vurgu yapan Şimşek, kiracılara uyarılarda bulundu ve şunları kaydetti:

“Örneğin pandemide birçok mülk sahibi zam yapmamıştı ancak bu yazılı bir sözleşme ile imza altına alınmadıysa mülk sahibi o zamların da eklenmesi hakkını kazanıyor. Bu nedenle kiracıları yapılan her zammın sözleşmede belirtilmesi konusunda uyarıyoruz.”


Geri Dön