02 / 05 / 2024

Konut kredisi yapılandırma işlemleri 2019!

Konut kredisi yapılandırma işlemleri 2019!

Ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaş Ziraat, Vakıfbank, Halkbank konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte Ziraat, Vakıfbank, Halkbank konut kredisi hesaplama...



Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak açıkladı. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere düşürdü.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak açıklandı. Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 olarak açıklandı.

Ziraat Bankası'nın ardından da Vakıfbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a indirdi.

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Merkez Bankası’nın 325 baz puanlık ikinci faiz indiriminnden sonra bankalar, indirim kredilere yansıdı. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Türkiye İş Bankası kredilerini düşürürken, indirim seferberliğine Halkbank ve Akbank da katıldı. Halkbank, ticari kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15.5 aralığına, 60 aya kadar vade imkanı sunduğu ihtiyaç kredi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve diğer müşteriler için aylık yüzde 1.35’e düşürdü. Halkbank, 500 bin TL ve üzerinde bulunan konut kredilerinde faizi aylık yüzde 1.19’a düşürürken, 500 bin liranın altında yüzde 0.99 olarak açıklandı.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yaptıkları faiz indirimleri sonrasında daha yüksek faizlerle konut kredisi kullananan müşterilerinin kredilerini yapılandıracaklarını müjdeledi.

Üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" ifadeleri kullanıldı ve şu çağrı yapıldı:

"Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

"Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

"Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."
 

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır?


Geri Dön