02 / 05 / 2024

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!

1 Haziran'dan itibaren kamu bankalarında konut kredisi faiz oranları sıfır konutta 0,64 ikinci el konutta ise 0,74 olarak açıklandı. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, sektörde ciddi hareketlenme olacağını dile getirdi...



Ekonomi paketinde konut sektörüyle ilgili rakamlar duyuruldu. Buna göre kamu bankaları Türkiye Cumhuriyeti  tarihinin en düşük kredi faiz oranlarını yürürlüğe alıyor. 1 Haziran'dan itibaren başvuruların alınmaya başlanacağı yeni oranlara göre, faiz oranları sıfır konutta 0,64 ikinci el konutta ise 0,74 olarak belirlendi. Ayrıca hem 1 yıl erteleme, hem de 15 yıla kadar kredi fırsatı da sunuluyor. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras oranların ülkemizde tüm zamanların en düşük konut kredisi faiz oranları olduğunu vurgulayarak sektörde ciddi hareketlenme beklediklerine dikkat çekti. 

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!

ÜLKEMİZDE TÜM ZAMANLARIN EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Aras, konuya ilişkin, "Ekonomi Paketinde konut sektörünü ilgilendiren bu tarihi adımın alım satımlarda ciddi bir artış yaratacağını düşünüyoruz. Ülkemizde konut kredisinde tüm zamanların en düşük oranı olan bu faiz oranları hem yatırımcılar hem de yaşam amaçlı konut almayı düşünenler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Çünkü alınacak kredinin hem ilk 1 yıl ödemesi olmayacak, hem de sadece yüzde 10'luk bir peşinatla konut alınabilecek" diye konuştu. 

ÖZELLİKLE ORTA GELİR GRUBU İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Konut alırken kredi harici peşinatın yüzde 10'la sınırlı tutulmasının yanısıra 500 bin TL'ye kadar kredi alınabiliyor olmasının bu kapsama giren gayrimenkul marjını artıaracğını belirten Aras, "Ayrıca ilk 1 yıl geri ödeme yapılmaması da krediyi kullanan açısında ek bir avantaj sağlıyor. Bu paketin orta gelir grubuna fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz. Kamu bankalarına yapılacak konut kredisi başvuruları orta gelir grubu için 1 Haziran'da başlayacak" şeklinde konuştu. 

AYLIK 937 TL GERİ ÖDEMELİ 100.000 TL KREDİ ALMAK MÜMKÜN

Sıfır konutta 0,64 faiz oranlarıyla 100 bin TL için örnek ödeme tablolsu şöyle:

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!

İkinci el konutta 0,74 faiz oranlarıyla 100 bin TL için örnek ödeme tablolsu şöyle:

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!


Geri Dön