10 / 05 / 2024

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?



KONUTTA TERCİHLER DEĞİŞTİ 

Tüketicilerin konut satın alırken tercihlerinin değiştiğine de vurgu yapan Nilüfer Kas, söz konusu açıklamasında, ev fiyatlarındaki makasın fazla olmasının sebebinin 2 tip satıcının bulunması olduğunu belirtti. 

Söz konusu durumu "Bir tanesi A plus satıcı olarak geçen fiyatı hemen satışa uygun bir şekilde belirleyen ve konutu elinden çabuk çıkartan satıcı oluyor. Diğeri de gayrimenkul turistleri dediğimiz tok satıcılar var. Bu satıcılar genelde yüksek fiyattan değer biçip alıcı çıkarsa kar yapmayı planlayan satıcılar oluyor" diyerek açıklayan Nilüfer Kas, burada ilk satıcıların sundukları fiyatlara bakılmasının gerektiğini söyledi. 

Artık tüketicilerin gerçek anlamda pazar değerlendirmesi yaparak konut satın aldıklarına dikkat çeken Kas, Şu an nakit parası olan kişilerin satın almalar yaptığı bir dönemde olunduğunun altını çizdi. 

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? 

Gelecek günlerde ev fiyatlarının izleyeceği yön ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, "Alıcıları konut almaya yönelten birkaç nokta var. Öncelikle doğru fiyata denk gelen bir pazarın olması gerekiyor. Yatırımcılar ellerindeki parayı gayrimenkulde değerlendirdiklerinde kar etmek istiyor" dedi ve şu an  yatırımcıların değil kullanıcıların harekete geçeceği bir dönemde olunduğuna vurgu yaptı. 

Kas, fiyatlar belirli bir doygunluğa ulaştığını aktardı ve bundan sonra rakamların gideceği yolun çok fazla olacağını düşünmediğini belirtti. Açıklamasında "Ama sıfır konutları bu çerçevenin dışında tutuyorum. İnşaat maliyetlerindeki değişimler sıfır konut fiyatlarını farklı bir boyutta etkileyecektir" ifadelerine yer verdi. 

İkinci el konutlarda ise kişilere bağlı olarak çok fazla yükselmeden devam edebileceğini düşündüğünü aktaran Kas, satıcıların talepteki azalmayı gördüğüne ve direnç noktalarının kırıldığına dikkat çekti. 

Nilüfer Kas, söz konusu açıklamasını "Piyasada doğru alıcı ve satıcı birleştiği noktada sonuçlanan işlemler gerçekleşiyor. Deprem korkusu alıcıları mantıklı satın almaya yöneltti" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

İŞKUR'dan KPSS şartsız, ilköğretim mezunu yüzlerce personel alımı müjdesi! 12 bin 560 TL maaş fırsatını sakın kaçırmayın

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gram altın esti, çeyrek altın gürledi! 12 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

 


Geri Dön