Kent Haberleri

Konut sektöründe tehlike çanları! Konut kredileri durdu!

Son dönemde konut kredisi faizleri yüzde 5'i geçti. Kredi ile ev alma hayali kuran vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut sahibi olamıyor. Hal böyle olunca konut kredisi çekenlerin sayısı gittikçe azalmaya başladı. 

Konut kredisi faizleri yükselişe geçerken konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüksek faiz engeline takılıyor. Konut Kredisi faizlerinin yüzde 5'i geçtiği şu günlerde vatandaşlar nasıl konut sahibi olacağının hayalini kuruyor.

Ünlü Gazeteci Erol Taşdelen,sosyal medya hesabından kredilerdeki son durumu açıkladı. Konut kredilerinin durduğunu söyleyen Taşdelen, ticaret kredi hacminin gerilediğini, ihtiyaç kredilerine talebin fazla olduğunu ve kredi kartı kullanımının arttığını söyledi. İşte Taşdelen'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Erol Taşdelen @Erol_Tasdelen34
Konut kredileri durdu, Taşıt Kredi hacmi geriliyor
İhtiyaç Kredileri %50-70 arasında olmasına rağmen durmuyor
Kredi Kart faiz oranı %51, gecikme faiz oranı %60 olmasına rağmen vatandaş kredi kart borç artışı devam ediyor. 
Vatandaşın toplam borcu 3,3 trilyon TL, yarısı kredi kartı! 

KREDİ KARTLARINDA GÜNCELEME!

Yüksek enflasyon ve düşük maaşla hayatlarını sürdürebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan vatandaşa şok haber geldi. Kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı aktarıldı. 

Orta Vadeli Program’da konuya ilişkin "Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak için, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile Risk Merkezi entegrasyonu sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor! Limitler gerçek gelirle uyumlu olacak!

Kredi kartı kullananların bilmesi gerekenler! Kart aidatı zorunlu mu? 

Bankalara talimat verildi! Kredi kartlarına yeni düzenlemeler geliyor...