29 / 04 / 2024

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 



Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve kat mülkiyeti kanununa göre yöneticinin veya yönetim kurulu üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu olmadığına dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında "Ancak yabancı yönetici seçilirken hesap vb. gibi durumlarda suiistimal olmaması için yöneticiden teminat istenebilir bu kanunen mümkün" ifadelerine yer veren Avukat Ali Güvenç Kiraz, site ve apartmanlarda uyulması gereken kuralların anayasası denebilecek hususların yönetim planı olduğunu aktardı. 

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Ali Güvenç Kiraz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Apartman ve site hayatında uyulması gereken kurallar, hayvan besleme şartları, aidatların ne şekilde toplanacağı, taşınmazların yanındaki ticari alanların kullanım şekilleri, ortak alanlara ilişkin hükümler yönetim planında yer almalı" bilgilerini paylaştı. 

Kiraz, yönetim planlarının hiçbir şekilde kat mülkiyeti kanununa aykırı olamayacağına dikkat çekti. 

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak? Emlak Konut THY Yenişehir Evleri'nde son dakika!


Geri Dön