01 / 05 / 2024

Konut talebi 2'nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

Konut talebi 2'nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, konut piyasası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve talebin artacağına dikkat çekti. İşte sektörün beklentileri...



Kuşadası’nda lüks konut üretimine imza atan ve bugüne kadar 400 aileyi konut sahibi yapan Fuyapı, konut arzına yatırımlarını devam ettirecek. 

Bugün konut fiyatlarında yaşanan yükselişte en büyük etkenin arz yetersizliği olduğuna, geçmiş dönemde yıllık yaklaşık 900 bin adet olan konut üretiminin, son yıllarda 600 bin adete kadar gerilediğine dikkat çeken Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, gelecek 2025-2035 yıllarında 4 bin bağımsız bölüm ile konut üretimini daha da artıracaklarının altını çizdi. 

Konut talebi 2 nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

DÜŞÜK KONUT ÜRETİMİ FİYATLARI ARTIRIYOR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; sektöre ilk adımı 2009 yılında Jotun Boya ile attıklarını ve 2014'te Fuyapı’yı kurarak, Kuşadası’nda çevre dostu, lüks konutlar inşa ettiğini dile getiren Ünsal, “Bugün toplamda 103 bin metrekarelik bir alanda 400 bağımız bölüm inşaat ederek, sahiplerine teslimini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

Şu anda Kuşadası’nda villa ve lüks konut projelerine hızla devam ettiklerini aktaran Özer Ünsal, "Şu anda Green Concept projemizde teslimlere başladık. Idealife ve Citylife projelerimizde de üretim, teslim olmak üzere çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.

Türkiye’de yıllık konut ihtiyacının yaklaşık 900 bin olmasına karşın, son senelerde ortalama 600 bin konut üretildiğini vurgulayan Ünsal, "Bu sebeple düşük üretiminin, konut fiyatlarını artıran en büyük etken olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Konut talebi 2 nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

Konut arzının önemini vurgulayan Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, gayrimenkul ihtiyacını dikkate alarak 2025-2035 yılları arasında Kuşadası, Çeşme, Bodrum ve Antalya bölgelerinde de olmak üzere 4 bin bağımsız bölüm ile konut üretimini daha da artırmayı planladıklarını dile getirdi. 

Gelecek dönemde hedeflerinin farklı bölgelerde de faaliyet göstererek toplamda 1 milyon metrekarelik alanda yaşam alanları hazırlamak olduğunun altını çizen Ünsal, "Konut projelerimize, gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından gelen misafirlerimizin talebinden çok memnunuz. Bugüne kadar toplamda 400 aileye huzurlu yaşam alanları sunduk" şeklinde konuştu.

Konut talebi 2 nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

KONUTA TALEP SÜRECEK

Özer Ünsal, yaptığı açıklamasında krediye erişim zorluğunun sektöre etkileri ile ilgili de konuştu ve "Faizlerin yükselmesi ile oluşan krediye erişim zorluğu gayrimenkul sektöründeki hareketliliği oldukça düşürdü. Buna karşın, konutun, tüm yatırım araçları arasında en güvenli liman olma statüsünde hiçbir zaman değişiklik olmaz. Yükselen nüfus ve göçle oluşan ihtiyacı göz önüne aldığımızda, konuta talebin süreceği bir gerçek" ifadelerine yer verdi. 

Gayrimenkul sektörünün, 2024 yılında da yoluna hız kesmeden devam edeceğine ve ikinci çeyrek itibarıyla iç ve dış taleplerin artacağına inandığına vurgu yapan Ünsal, "Dolayısıyla kredi kaynaklı daralmaların azalacağını ve sektörün alışılan dinamiğine döneceğini öngörüyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı harcanabilir gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?


 


Geri Dön