28 / 04 / 2024

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılı “Servet Raporu” sonuçlarını açıkladı ve zenginlerin toplam servetinin üçte birinin emlak/konut olduğu gündeme geldi. 



The Wealth Report Genel Yayın Yönetmeni Liam Bailey, bir son dakika açıklamasında bulundu ve bu sene faiz oranlarının çark edeceğini, piyasadaki havanın da hızla değişeceğini aktardı. Bailey, açıklamasında "O zaman yatırımcıların, global emlak piyasasındaki gerçek fırsatları yakalamak için pozisyonlarını en iyi şekilde belirlemiş olmaları gerekecek" ifadelerine yer verdi. 

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından dünya genelinde hazırlanan “Servet Raporu” 2023 yılı sonuçları da İstanbul'da tanıtıldı ve raporda, net varlığı 30 milyon ABD doları ve üstü olan ultra zengin segmentin elinde yer alan toplam servetin, 2022'de 10.1 trilyon dolar civarında bir azalma yaşayarak yüzde 10 oranında düştüğü belirtildi. 

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Knight Frank Servet Raporu’nun Yazı İşleri Müdürü Flora Harley, “Sürekli Kriz” şeklinde isimlendirilen bir senenin ardından, 2023'te yatırımcı stratejilerinin nasıl değişeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Değerlendirmesinde "Geçtiğimiz yıl enerji, ekonomi ve jeopolitik açılardan şok üstüne şok yaşadık ve 2022 ‘permacrisis – sürekli kriz’ yılı olarak tanımlandı. Servet Ölçülendirme Modelimiz ve Davranış Araştırmalarımız portföy dağılımlarının şu şekilde olduğunu gösteriyor: Toplam servetin üçte biri konut/emlak, yüzde 25’i hisse senedi, yüzde 21’i ise ticari mülk" ifadelerini kullanan Flora Harley, bu bilgiler doğrultusunda 2022'de toplam servete neler olduğunun daha ayrıntılı incelenebildiğini belirtti. 

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!


Geri Dön