13 / 05 / 2024

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılı “Servet Raporu” sonuçlarını açıkladı ve zenginlerin toplam servetinin üçte birinin emlak/konut olduğu gündeme geldi. 



Dünya Gazetesi'nden Emre Ergül'ün haberine göre; “Servet Raporu” sonuçlarına göre, net varlığı 30 milyon dolar ve üzeri olan ultra zengin kesimde her 10 kişinin dördü, 2022 yılında servetini büyütmüş olsa da genel eğilim negatif yönde  seyretti. Bu kesimin elinde bulundurduğu servet, global şekilde dolar bazında yüzde 10 düştü. 

Bu durum da tüm dünyada konut, ticari mülk, gelir düzeyi ve lüks yatırım gibi alanlarda etkili oldu. Avrupa yüzde 17 ile en büyük servet kaybını yaşarken bunu yüzde 11 ile Avustralya ve yüzde 10 ile Amerika kıtaları izledi. Afrika ve Asya ise sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 7 ile nispeten daha az oranda bir gerileme kaydetti. 

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Knight Frank’in Küresel Araştırma Başkanı ve “The Wealth Report”un Genel Yayın Yönetmeni Liam Bailey, geçen senenin Ukrayna krizinin Avrupa’daki enerji krizini körüklediğine ve zaten yükselmekte olan enflasyonu daha da hızlandırdığına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Sonuç olarak, 2022, küresel faiz oranlarında tarihin en keskin artışlarından birini gördü ve bu da ekonomik koşullar açısından Collins English Dictionary’nin yılın kelimesi olarak seçtiği “permacrisis” (sürekli kriz) durumuna yol açtı" diye konuşan Bailey, global ekonomi için büyük risklerin sürdüğünü vurguladı. 

"Bu yıl içinde, ilerleyen günlerde, faiz oranları çark edecek ve piyasadaki hava da hızla değişecek" diyen Bailey, o zaman  yatırımcıların, global emlak piyasasındaki gerçek fırsatları yakalamak için pozisyonlarını en iyi şekilde belirlemiş olmalarının gerekeceğini dile getirdi. 

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Bu sene net varlığı 30 milyon doların üzerindeki ultra zenginlerin yüzde 19’unun gelir getiren mülklere yatırım yapmayı hedeflediği belirlendi. 

Revaçta olan sektörlerde başı çeken sağlığı; lojistik, ofisler ve konutlar izlerken, tahminlere göre uluslararası alımlarda Londra liderliğinde bir ofis/ iş yeri alımı görüleceği ifade ediliyor. 

ABD’li yatırımcıların yüzde 50 gibi bir seviye ile uluslararası satın alma hacminin ateşleyicisi olması beklenirken, Singapur, İngiltere, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre’den de yine yoğun hareket olacağı öngörülüyor. 

The Wealth Report”un Genel Yayın Yönetmeni Liam Bailey, basın toplantısında 2023’ü parlak bir sene olarak gördüğünün altını çizdi ve geçtiğimiz sene toplam serveti yüzde 10 eriyen ultra zenginlerin bu yılı “yeniden inşa” için değerlendireceğine dikkat çekti. 

Bailey, ultra zenginlerin 2023 hedefleri arasında “Yüzde 23 – getiri beklentisi”ni özellikle işaret ederek, bunun çok yüksek bir oran olduğunu aktardı. 

A101'de 2 kg yoğurt 39 TL'ye 400 gr tost peyniri 55 TL'ye düştü! Sepet dolduracak çılgın indirimler!

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? Rakamlar peş peşe hesaplandı! 

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

 


Geri Dön