11 / 05 / 2024

Konutta bekleyen yatırımlar devreye alınıyor: Markalı konut hareketlendi! 

Konutta bekleyen yatırımlar devreye alınıyor: Markalı konut hareketlendi! 

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut sektörüne ilişkin açıklamasında, bekleyen yatırımların devreye alındığını belirterek "Yılın ilk yarısında arzda istenen seviyeye ulaşılamasa da bundan sonraki süreçte arz hızlanacak" açıklamasında bulundu.



Yabancıya satış ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ramadan Kumova, geçen sene Haziran'da hayata geçirilen 400 bin dolarlık düzenlemeyi işaret ederek, "O dönemde yalnızca temmuz ayında gerileme yaşandı ve sonrasında artan ivmeyle satışlar devam etti. Yüksek gelirli yabancı Türkiye’den ev almaya devam ediyor" diye konuştu. 

Yabancıya konut satışlarının bu yılın ocak-mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,8 düştüğüne ve 16 bin 650'de kaldığına vurgu yapan Kumova, "Yabancıya satıştaki düşüş seçim dönemi oluşan belirsizlik ve deprem sonrası oluşan kaygıdan kaynaklandı. Önümüzdeki aylarda yabancıya satışın bir toparlanma yaşayacağını düşünüyoruz" dedi ve yabancıya satışta sığınmacı- mülteci ile yatırımcının birbirine karıştığını belirtti. 

"Bizde yabancıya satış yüzde 4 seviyesinde. Halbuki bu oran Avrupa’da yüzde 8, İngiltere’de yüzde 11, Miami’de yüzde 17 ve Dubai’de yüzde 65" diyen Komova, konutta değişen talebi de değerlendirdi. 

Konutta bekleyen yatırımlar devreye alınıyor: Markalı konut hareketlendi! 

Ramadan Kumova, deprem felaketinin ardından tüketicilerin konut algısının değiştiğini vurguladı ve "Zemini sağlam, fay hattına uzak ve az katlı konutlara yöneliş arttı" diyerek  artık, projelerde kullanılan betonun, zemin etütlerinin sorulduğunu dile getirdi. 

Ramadan Kumova, konuya ilişkin açıklamasını "Bu bilincin sağlanması önemli. Ayrıca müstakil yaşam isteği; az katlı, yatay konutlara talep artırıyor" diyerek tamamladı. 

Euro/TL kuru ne kadar? Euro bugün kaç lira? Euro kaç TL? 3 Temmuz 2023 euro/TL kuru

Aile Destek Programı ödemeleri uzatılacak mı? 1250 TL'lik destek bu ay yapılacak mı? Yeni ay sosyal destek ödeme takvimi

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!


Geri Dön