18 / 05 / 2024

Konutta deprem etkisi: 'Depreme dayanıklı' notuyla ilanda olan evlerin fiyatları arttı! 

Konutta deprem etkisi: 'Depreme dayanıklı' notuyla ilanda olan evlerin fiyatları arttı! 

Asrın felaketinin ardından konut ilanları da fiyatları da değişti. Artık vatandaşlar konutun estetiği ile büyüklüğüne değil, deprem güvenliğine bakıyor. İşte ayrıntılar...



TRT Haber'dem Gül Benli'nin haberine göre; asrın felaketinin ardından konut ilanları da değişti. Eskiden konutun büyüklüğü ile kozmetiğine dikkat eden vatandaşlar, artık depremde dayanıklı ve sismik izolatörlü evlere yöneldi. 

Kiralık ve satılık konut ilanlarına demir, kiriş ve betonun özellikleri yazılmaya başlanırken; kimi ilanlarda da "depreme dayanıklı", "sismik izolatörlü" notları dikkat çekti. 

Konutta deprem etkisi: Depreme dayanıklı notuyla ilanda olan evlerin fiyatları arttı! 

Gayrimenkul Danışmanı Rıdvan Akgün, daha önceleri vatandaşların bütçelerine göre ev sorduklarına fakat şimdi büyük kısmının depreme dayanıklı olup olmadığını sorguladığına dikkat çekiyor. 

KONUTTA FAHİŞ FİYAT ARTIŞI

Emlak ofisleri ve inşaat firmaları da Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ilanlarında güncellemeye gitti. Bu durum konut fiyatlarına da yansıdı. 

Konutta deprem etkisi: Depreme dayanıklı notuyla ilanda olan evlerin fiyatları arttı! 

Açıklamasında "Karot testi alındı, risk yok gibi çeşitli bakış açılarıyla sunmaya çalışıyorlar ama gerçekler yansıtılıyor mu, hayır gerçekler yansıtılmıyor. Yani baktığımız zaman her bina güvenli değil, her bina da güvensiz değil" ifadelerine yer veren Gayrimenkul Danışmanı Rıdvan Akgün, son bir ay içerisinde depremden bu güne kiralık ev fiyatlarında yüzde 20,25'e yakın bir yükseliş olduğunun altını çizdi. 

Rıdvan Akgün, artışın yalnızca kiralık evlerde olmadığına, satılık konut fiyatlarının da inanılmaz şekilde yükseldiğine vurgu yaptı. 

Şimdi Marmara depremini bekliyoruz! Uzman isimden korkutan açıklama: Marmara için belirli gerilmeler var!

Evde bakım parası Mart 2023 hesaplara hangi gün yatırılacak? Paraları bu tarihte hemen çekebilirsiniz! Kaçırmayın!

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı! 10 Mart 2023 altın fiyatları

 


Geri Dön