05 / 05 / 2024

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut fiyatlarında son dönemde görülen yükselişler hükümetin konut alacaklara 3 farklı paketle ev sahibi olmayı teşvik eden projeleri devreye almasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "konutta fahiş fiyat" uyarısı yaptı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk defa konut alacaklara yönelik 3 farklı paketi gündeme aldıklarını duyurumuş detayları Kabine Toplantısı sonrasında açıklamıştı. 

Erdoğan, "Vatandaşlarımızı, özellikle konut sektöründeki bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirme kararı aldık. Bu çerçevede, konut finansmanı konusunda üç ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Birinci paketle, ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz." diyerek yeni düşük faizli kredi çalışmasının detaylarını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön