05 / 05 / 2024

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut fiyatlarında son dönemde görülen yükselişler hükümetin konut alacaklara 3 farklı paketle ev sahibi olmayı teşvik eden projeleri devreye almasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "konutta fahiş fiyat" uyarısı yaptı.



“SOSYAL KONUT PROJELERİ İÇİN TOKİ’YE 30 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN”

Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finansman sağlayacağız. Sosyal konut projelerimizin istismarını önlemek içinde bu yolla edinilen konutların 5 yıl süreyle satışına izin vermeyeceğiz. Ayrıca küçük ölçekli müteahhitlere şehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli bir fiyatın üzerinde satamamaları şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız. Bu tür alanların rezerv konut alanı ilanı yoluyla çeşitli vergilerden istisna olmasını temin ederek maliyetlerin düşürülmesi yoluna da gideceğiz. Rezerv alanlarına yapılan ve uygun maliyetleri ile desteklenen konutlar da 5 yıl süre ile satış tahdidine tabi olacaktır. Sistemin sağlıklı işleyişini sağlamak için denetimde TOKİ ve Emlak Konut gibi bu alanda birikimi olan kuruluşlarımızı da kullanacağız.

ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını artırmak için destek vereceğimiz bir diğer alandır. Ada düzeyinde sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli krediler ile kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız. Özellikle hak sahipleri ile müteahhitlerin bir araya gelerek yürütecekleri bu projelerin denetimini de yine ilgili kuruluşlarımızın vasıtasıyla daha sıkı şekilde gerçekleştireceğiz.

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön