09 / 05 / 2024

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 



Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre; Türkiye’nin doğalgaz keşfi, Zonguldak Filyos’un bir enerji üssü olmasının önünü açarken; keşifin ardından bölgede gayrimenkul piyasasında hareket başladı. Ancak gayrimenkulde asıl etki gazın devreye alınmasına yakın tarihlerde görüldü.

Ocak'tan itibaren konut fiyat endeksinde üst sıralara çıkan Zonguldak-Karabük-Bartın bölgesi, Mart'ta yüzde 161.49 ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Filyos Gaz İşleme Tesisi’nde Karadeniz gazının devreye alındığı Nisan'da da yüzde 147.05 artışla Türkiye genelinde konut fiyat artışının lideri olarak belirlendi. 

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Zonguldak- Karabük-Bartın bölgesini komşu  şehirler olan Kastamonu-Sinop-Çankırı izliyor. Bu bölge, Mart ayında yüzde 159.81 ile ikinci olurken, nisanda ise yüzde 142.23 fiyat artışı ile üçüncü sıraya yerleşti. 

Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taşdelen, bölgedeki gayrimenkul piyasası ile ilgili bilgi verdi ve söz konusu açıklamasında "Doğalgaz keşfinin ardından bu bölgenin enerji üssü olması ilgiyi artırdı. Aynı zamanda deprem açısından da güvenli. Özellikle sanayi endüstri bölgelerindeki arsa fiyatlarıyla beraber konut fiyatları da artışa geçti" ifadelerini kullandı. 

Yatırım yapmak isteyenler ile keşif sonrası bölgede çalışmaya gelen 5-10 bin kişi ile konut talebinin arttığını dile getiren Ayhan Taşdelen, "Filyos, Çaycuma, Saltukova ve Filyos’a komşu olan Bartın çok talep görüyor. Bölgemizde arsa arzı da kısıtlı olduğundan fiyatlar yükselişe geçti. İmarı bulunmayan çok arazi var" dedi ve Belediyelerin şu anda şu anda imar revizyon çalışmaları yaptığının altını çizdi. 

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Zonguldak’ın yatırım açısından bakir bir bölge olduğuna ve enerji üssü olması dolayısıyla önünün çok açık olduğuna vurgu yapan Taşdelen, Filyos’ta metrekaresi 300-400 lira olan arsaların şimdi 5-7 bin liradan satıldığını aktardı ve "Konut fiyatları da 2 kat arttı. Zonguldak merkezde 1.5 milyon lira olan konutlar 3 milyon liraya çıktı. Bölgenin önü açık, artış daha da sürecek" şeklinde konuştu. 

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt de bölgedeki satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde "Endeksa’nın satılık konutlar için ortaya koyduğu Mayıs 2023 verileri incelendiğinde Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Sinop illeri arasında satılık konut fiyatı öne çıkan il Sinop oldu" ifadelerine yer vererek, Kastamonu ve Zonguldak’ın yıllık satılık konut fiyat değişim oranlarının birbirine yakın olduğunu vurguladı. 

Endeksa’nın kiralık konutlar için ortaya koyduğu Mayıs 2023 verileri incelendiğinde ise Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Sinop illeri arasında kiralık konut fiyatları en yüksek oranda değişen şehrin Bartın olduğunun altını çizen Öğüt, "Son 1 yılda kiralık konutların fiyat değişimi yüzde 181.03 olan Bartın’ı yüzde 177.39 artışla Zonguldak takip etti" diyerek açıklamasını tamamladı. 

TOKİ 402 bin 723 TL'ye konut satacak! Başvurular bugün resmen başladı! 

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası temmuz ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı!

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

 


Geri Dön