01 / 05 / 2024

Konutta zam sinyali!

Konutta zam sinyali!

Döviz kurundaki artış inşaat maliyetlerine yansımaya başladı. İnşaatçılar, bekletilen zamların seçim sonrası konut fiyatlarına yansıtılabileceğini söyledi.



Ev sahibi olmanın maliyeti her geçen gün artıyor. Bu yılın başından itibaren çimentoya yüzde 10, betona yüzde 15, demire yaklaşık yüzde 40 zam geldi. Posta Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre, inşaatçılar, bekletilen zamların seçim sonrası konut fiyatlarına yansıtılabileceğini söyledi.

Bir yüzde 10 daha

Konutta zam sinyali!

İnşaat maliyetlerinin sürekli arttığını belirten 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, btona yüzde 15 zam geldiğini ve üzde 10 artışın daha gelebileceğini söyledi.  Dündar, "Hangi fatura dönemi olur bilmiyoruz ancak, mayıs-haziranda olabilir" dedi.

Beklenti yüzde 5

Bilent Dnüdar, bu artışın döviz kurundan kaynaklandığını söyledi. Dündar, "Seçim sonrası piyasa açılırsa maliyetler konut fiyatlarına yansıtılır. Bu da yüzde yüzde 15’in altında olmaz" dedi.

Hızla yükseldi

Konutta zam sinyali!

Demir fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken Özyurtlar Holding Başkanı Tamer Özyurt, "Demir, bir yıl önce KDV dahil 1500 liraydı. Şu anda 3 bin liralara yaklaştı. Beton da keza yaklaşık yüzde 15 artmıştı. Geçen ay sonu yüzde 10 artış tebliğ edilmişti, Haziran ayında bir yüzde 10 artıştan daha bahsediyorlar" ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön