16 / 05 / 2024

Konya Akkonak Toplu Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Konya Akkonak Toplu Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Konya'da inşa edilen Akkonak Toplu Konutları'nın tapuları sahiplerine teslim edildi. Toplu konut hamlesinin Karatay'ın çehresini değiştirdiği belirtildi.



Konya Akkonak toplu konutlarının tapuları düzenlenen törenle sahiplerine dağıtılırken, ev sahibi olan 432 üye de mutluluklarını, kendilerine bu imkanı sunan yetkililerle paylaştılar.

 

Karatay'ın gelişmesinde büyük bir öneme sahip olan toplu konut hamlelerinde Akkonak Toplu Konut'un tapuları sahiplerine dağıtıldı. Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplu konutların dağıtım töreni Aziziye Kültür Merkezimde yapıldı. Törene Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerii, Belediye Başkan Yardımcıları, Karatay Belediyesi Meclis üyeleri, kooperatif üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tapu töreninde konuşan Akkonak Toplu Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baran, Karatay bölgesinde modern mimari tarzıyla dikkat çeken Akkonak'ın tapularını dağıtmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 


BÜTÜN EKİBİN BAŞARISI 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerii, toplu konut hamleleriyle Karatay'ın çehresinin değiştiğini belirterek, "Yıllar öncesinde Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi üzerinde bulunan bu alan için çok güzel planlarımız vardı gerçekleştirmek bizlere nasip oldu bunun için çok mutluyuz'' dedi. Başkan Mehmet Hançerii, ' Yıllar öncesinde değersiz olarak görülen bölge hakkında Orman Bakanlığı'yla da görüşerek arsaların Karatay'a kazandırılması noktasında elimizden geleni yaptık. Göz ardı edilmiş bölgede bugün tramvaylar süzülüyorsa, Adalet Farkı, Şehir Hastanesi, Şehir Parkı burada yer alıyorsa bu bütün ekibin başarısıdır. Karatay yıllarca ihmal edilmiş. Biz de bu ihmalkarlığı ortadan kaldırabilmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. Akkonak tamamlandığında civarının ne olacağı merak konusuydu. O civarda da imar revizyon planlarını bitirdik" diye konuştu. 


İSMİL'E KAPLICA KÖYÜ 

Hançerii, Akkonak'la birlikte belediye kooperatiflerinde ilklerin yaşandığını da söyleyerek, konutların dış cephe kaplamasının herhangi bir yangında 800 dereceye kadar dayanıklı malzemeyle yapıldığını belirtti. Belediyeye güvenen herkese teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerii, "Tapuları teslim ettikten sonra işimiz bitmeyecek fiziki, sosyal, kültürel anlamda tüm yatınmlar vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaya devam edecek. Karatay bunlarla yetinmeyecek İsmil'e kadar gerekeni yapacağız. Oraya da kaplıca köyünü inşa ediyoruz. Diğer kamu yatırımlarımızla birlikte Karatay Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Teknik çalışmalarından dolayı öncelikle kooperatif yönetimimizi tebrik ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından tapu dağıtımına geçildi. Tapularını alan üyeler ev sahibi olmanın sevincini yaşarken belediyenin böyle bir imkan sağlamasından dolayı yetkililere teşekkür ettiler.



Takip


Geri Dön