12 / 10 / 2024

Konya'da icradan 2 milyon TL'ye satılık fabrika binası!

Konya'da icradan 2 milyon TL'ye satılık fabrika binası!

Konya 7. İcra Müdürlüğü, Konya İli, Selçuklu İlçesi, Aşağı Pınarbaşı Mahallesi, Boztoprak Mevki, 0 ada, 178 parselde yer alan 95 bin 45 metrekare alanlı tarla vasıflı taşınmaz ve üzerindeki fabrikayı satışa sunuyor




Konya 7. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KONYA 7. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/5977 E.

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi vs. önemli özellikleri:

Konya ili, Selçuklu ilçesi, Aşağı Pınarbaşı Mahallesi Boztoprak Mevki, 0 Ada, 178 Parsel, 1 Cilt, 173 Sayfa numarası İle kayıtlı 95.045,34 m2 alanlı tarla vasıflı  taşınmazın tamamı borçlu adına kayıtlı olup satılacaktır. 178 parsel 3402 sayılı Kanunun 22 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uygulamasına istinaden aynı mahalle 29865 ada, 19 parsel olarak değişiklik görmüştür. Taşınmaz her ne kadar da tapuda tarla olarak geçse de üzerinde prefabrik fabrika binası, idari bina ve müştemilatı bulunmaktadır. Taşınmaz Aşağı Pınarbaşı Köyü Konya -  Ankara  Karayoluna Cepheli No:334 de bulunmaktadır. Parsel üzerinde bulunan prefabrik fabrika binasının inşaat alanı yaklaşık 1.900,00 m2 dir. Fabrika binasının kuzeydoğu kısmında yaklaşık 800 m2 inşaat alanlı ilave döğmehane kısmı mevcuttur. Tabana beton dökülmüştür. Yapının iç ve duvar yüzeyleri harç sıvalıdır. Profil kapılar ve camekan bulunmaktadır. Profil makas çatı üzeri oluklu levha örtülüdür. Elektrik tesisatı bulunmaktadır. Fabrikaya karayolundan girişin solunda idari bina bulunmaktadır. Zemin katı vardır. Toplam inşaat alanı yaklaşık 315 m2 dir. Zemin katta; on oda ve tuvalet, lavabo vardır. Doğramalar ahşap, verniklidir. Pencerelerde mermer denizlik bulunmaktadır, iç duvar yüzeyleri saten boyalıdır. Kalorifer petekleri demir dökümdür. Tabanlar yerinde dökme mozaiktir.

Tuvalet, lavabo iç duvar yüzeyleri fayans kaplanmıştır. Mutfakta mermer tezgah ile alt ve üst dolapları vardır. Elektrik ve su tesisatı bulunmaktadır. Çatı; ahşap çatı olup üzeri kiremit örtülüdür. Yatay yağmur oluğu ile düşey yağmur borusu bulunmaktadır. Dış duvar yüzeyleri eteklerde serpme sıva üzeri harç sıvalı, boyalıdır, iki kolektörlü güneş enerjisi tesisatı bulunmaktadır. Sondaj kuyusu vardır. Ayrıca çeşitli ağaçlar dikilmiştir. Parsel imar planında kısmen yol kısmen de bina yüksekliği h: 25,0 metre olan sanayi sahasına isabet etmektedir. TAKS:0,15, KAKS:0,45, h:25,00 metre, karayolundan çekme mesafesi:25 metre, arka bahçe çekme mesafesi: 15,0 metre, komşu bahçe çekme mesafesi: 15,0 metre olarak belirlenmiştir. Parselin yaklaşık 4175 m2 lik kısmı yola isabet etmektedir. Parselden geriye kalacak 90.700,0 m2 İlk kısım üzerine yapılabilecek olan inşaatın zemindeki alanı (TAKS.15) 13.605,0 m2, zemin ve normal katlardaki toplam inşaat alanı ise ( KAKS: 0,45) 40.815,0 m2 olabilecektir. Bu inşaat alanına bodrum kat ve çatı katındaki inşaat alanı dahil değildir. Mevcut yapı imar çapına uygundur.

TAŞINMAZIN SATIŞA ESAS MUHAMMEN BEDELİ: 2.000.000,00-TL. (iki Milyon Türk Lirası)'dır.
SATIŞI: Saat: 14:10 İle 14:15 arasında gerçekleştirilecektir. KDV % 18' dir. Satış Şartları

1 - Satış 06.06.2011 günü saat 14:10 dan 14:15'e kadar Konya Yeni Adalet Sarayı A/Blok Zemin Kat Mezat Salonunda, açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 16.06.2011 tarihinde, aynı yer ve saatte 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş İse gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan, başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, KDV tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5 - Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Konya 7. icra Müdürlüğü 2010/5977 E. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİKm. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*:Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön