18 / 05 / 2024

Konya'nın sosyal doku haritası hazırlanıyor!

Konya'nın sosyal doku haritası hazırlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Yeni Büyükşehir Yasası öncesinde mücavir alan sınırları dışında kalan yaklaşık 40 bin kilometre karelik il idari sınırları içinde başlattığı 3 önemli projede çalışmalar devam ediyor....



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile bütün köylerin ve beldelerin artık Konya merkezin mahallesi haline geldiğine dikkat çekerek, Konya merkezde ne varsa Konya'nın beldelerinde, köylerinde de olmasının sağlanacağını vurguladı. Yapılan hizmetlerin Konya'nın tüm ilçe, belde ve köylerine yansımasına yönelik 3 önemli proje başlattıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, bu kapsamda Konya'nın tamamında Sosyal Doku Haritası'nın Coğrafi Bilgi Sistemi ile Kurulumu işinin, 1/100.000 ve 1/25.000'lik planların ve İl Genelinin Hava Fotoğraflarının Temin Edilmesi işlerinin devam ettiğini kaydetti.


BÜYÜK ÖLÇEKLİ SOSYAL DOKU HARİTASI TÜRKİYE'DE İLK OLACAK


Sosyal Doku Haritası'nın Coğrafi Bilgi Sistemi ile Kurulumu projesine ilişkin saha çalışmalarının devam ettiğini, Konyalıların bu sürece etkin katılımının büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Proje kapsamında görevli personellerimiz, Kent Gönüllüleri Anketi'ni hemşehrilerimizi ziyaret ederek yapıyor. Binaların ve cadde-sokakların fotoğraflanması, gerçek ve güncel adres yapısının oluşturulması işi hızla devam ediyor. Projenin sonraki etaplarında elde edilen verilerden sosyal doku analizlerine başlanarak Türkiye'de ilk defa büyük ölçekte kentsel ihtiyaçların Sosyal Doku Haritası uygulaması ile yönlendirilmesi sağlanmış olacak" dedi. Başkan Akyürek, Konyalıların Sosyal Doku Haritası anketi için kendilerini ziyaret eden görevlilere yardımcı olmalarını da istedi.


Konya'nın 31 ilçesine, 168 beldesine ve 584 köyüne hitap edecek şekilde 1/100.000 ve 1/25.000'lik planların üretilmesine yönelik resmi kurum ve belediyelerden altlık temin etme işinin de devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, toplanan verilerin sentez edilerek planlamaya geçileceğini ifade etti. İl genelinin hava fotoğraflarının temin edilmesine yönelik çalışmanın iklim koşulları dahilinde sürdüğünü belirten Başkan Akyürek, merkez ilçe belediyelerine sunulan hizmet yelpazesinin, temin edilen harita altlıklarından hareketle diğer 28 ilçe belediyesine de sunulacağını dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde sürdürülen 3 proje toplam 7 milyon 305 bin liraya mal olacak ve 2 yıl içinde tamamlanacak.


Konya Haber


Geri Dön