03 / 05 / 2024

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

Ekonomist Devrim Zelyut'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, mazotun litresinin 40 TL olabileceğini söyledi.



"Geçen 7 ayda TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 70 değer kaybetti. Brent petrol yüzde 53 oranında arttı. Bu süre içerisinde yani Kasım 2021'den 8 Haziran 2022'ye geçen sürede benzin yüzde 210 mazot ise yüzde 238,5 zamlandı.

İktidar; 7 ayda bütün sektörlerin temel bir girdisi olan akaryakıttan alınan vergi 6 kat artarken, hiç utanmadan kira artışına yüzde 25 oranında sınır getiriyor.

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

İktidarın müdahale etmemesi durumunda, tüketimin artacağı yaz aylarında akaryakıt ürünlerinin fiyatının 40 liraya çıkması kaçınılmazdır. Hatta 40 lirayı da geçebilir."

Editörün Notu: Bu haber 21 Haziran 2022, saat 23.40'ta yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 36 kuruş, euro 18 lira 24 kuruş, altının gramı ise bin 25 lira 13 kuruş değerindedir.

TRT'de temmuz zammıyla ilgili vatandaşa müjde

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 25 TL olacağı tarihi açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön