18 / 05 / 2024

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Bankalardan kredi çekmeyi planlayanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu noktalara dikkat eden hem hesabını iyi yapar hem de hayatını kolaylaştırır. İşte detaylar...




1- BÜTÇE DENGENİZİ GÖZETİN 
Konu ile ilgili olarak ilk dikkat etmeniz gereken gelir-gider hesabı. Yani bankadan kredi çektiğinizde aylık ödeyebileceğiniz taksitleri dikkatlice belirlemeli ve kredi vadesini buna göre ayarlamalısınız. Örnek vermek gerekirse, ‘Taksit/aylık gelir oranı’nın yüzde 40- 50’yi aşmaması gerekiyor.

2-EN UYGUN OLANI TERCİH EDİN 
Bankalara kredi başvurusu yapmadan önce tüm bankaların kredi şartlarını araştırmak ve en uygun bankadan yana tercih kullanmak size en başta para kazandırır. Örnek vermek gerekirse, 30 bin lira ve 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde karşılaştırma yaparak kredi çekenin 5-6 bin lira civarı tasarruf imkanı var. 

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

YENİ MÜŞTERİYE ÖZEL

Kredi çekerken genelde çalıştığımız, maaşımızın yattığı bankaı tercih edilir fakat rekabetçi piyasada özellikle de daha küçük hacimli bankalar bazı cazip imkanlar sunabiliyor. 

3-MALİYETİ ‘SIFIR’ OLAN YOK! 
Tüketiciye maliyeti olmayan kredi ne yazık ki bulunmuyor. ‘Sıfır faizli’ veya ‘masrafsız’ gibi ilan edilen kredilerin de maliyeti vardır ve mutlaka diğer kredi seçenekleri ile karşılaştırmak gerekiyor. Bu karşılaştırmayı yaparken de tahsis ücreti, hayat sigortası gibi masraflarla vade sonunda toplam ne kadar ödeneceğini görmeniz gerekiyor.

4-HER İHTİMALİ DÜŞÜNÜN SİGORTAYI PAS GEÇMEYİN 
Yine aktarılan detaylara göre, kredi kullananın kredi borcunu geri ödeyememe riski ve ihtimali sigorta ettirilir. Aktarılan detaylara göre, en yaygın kullanılan sigorta türü ise hayat sigortasıdır. Bu sigorta zorunlu bir sigorta değil fakat 400-500 lira gibi maliyetlerden kaçmak yerine her türlü ihtimali düşünün ve bu sigortadan kaçınmayın. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön