24 / 05 / 2024

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Bankalardan kredi çekmeyi planlayanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu noktalara dikkat eden hem hesabını iyi yapar hem de hayatını kolaylaştırır. İşte detaylar...



7-TUTARA GÖRE VADE SINIRI OLDUĞUNU UNUTMAYIN! 
Yine aktarılan detaylara göre, tüketici kredi vadelerinin 36 aya kadar olduğu bilinse de son yapılan düzenleme ile çekilecek kredi tutarına bağlı olarak vade sayılarına sınır getirildi. Buna göre;

50 bin TL altındaki kredide vade 36 ay
50 bin TL ile 100 bin TL arasında değişen tutarlar için vade 24 ay
100 bin TL'nin üzerindeki tutarlar için vade 12 ay şeklinde belirlendi.

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

8-MASRAFLARI DA DAHİL EDİN 
Kredi yalnızca faiz maliyetinden oluşmaz. Tahsis ücreti, ipotek ücreti, ekspertiz parası, hayat sigortası, DASK, konut sigortası, BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) ve KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) gibi masraflar da ekleniyor.

9-SAKIN YASAL TAKİBE DÜŞMEYİN 
Kredi veya kredi kartı ödemeleriniz yüzünden takibe düştüyseniz borcunuzu kapatsanız bile bir süre ne yazık ki kredi kullanamazsanız. Ödeme sıkıntısı yaşayacaksanız bunu önceden bankayla görüşüp, yapılandırma ve vade uzatma gibi seçenekleri isteyebilirsiniz.

10-ART ARDA BAŞVURU YAPMAYIN 
Bir bankaya kredi başvurusu yaptığınızda veya online başvuru yaptığınızda sonucu bekleyin. Üst üste gerçekleştirilen başvurular kredi notunu da etkiliyor.

Emeklilere son dakika müjdesi! 3 banka resmen açıkladı! 50 bin TL nakit para verilecek! Siz de hemen alabilirsiniz!

Kesenin ağzı açıldı! Emekliye tam 7500 TL!

3 bankada resmen deprem! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası peş peşe açıkladı! Bu tabloyu gören inanamadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön