18 / 05 / 2024

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

Bankalardan kredi çekmeyi planlayanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu noktalara dikkat eden hem hesabını iyi yapar hem de hayatını kolaylaştırır. İşte detaylar...



5-ÜRÜNLE EŞDEĞER OLMAK ZORUNDA DEĞİL 
Sürekli ürünle eşdeğer krediye (taşıtsa taşıt kredisi gibi) başvurma alışkanlığımız var. Fakat eğitim masrafları için eğitim kredisine ya da araç almak için taşıt kredisine başvurmak gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Toplam maliyette ihtiyaç kredisi sizin için daha avantajlıysa ve vadesi de uygunsa ihtiyaç kredisi bütçenize katkı yapar.

Kredi çekmeyi düşünenler acil bakın! Eğer bunlara dikkat etmezseniz sonra çok ağlarsınız! 

22 Temmuz itibarıyla bankalardan çekilen tutarlar (milyon lira)

Tüketici kredileri toplamı 921.107 TL
Konut 348.512 TL
Taşıt 24.923 TL
İhtiyaç 547.670 TL
Bireysel kredi kartları 285.353 TL
Kaynak: BDDK.

6-DOĞRU VADE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ 
Aylık olark ödenecek kredi miktarı arttıkça temel ve sosyal ihtiyaçlara ayıracağınız para da azalmış olur. Bu nedenle vade ve taksit tutarı seçimi de iyi ayarlanmalı. Eğer taksitler zorlayacaksa vade uzatılmalı. Ayrıca uzayan vadenin de kredi maliyetlerini yükselttiği de unutulmamalı. 30 bin TL ve yüzde 2.23 faizli kredide vadenin 24 değil de 36 olarak belirlenmesi 6 bin TL daha faiz ödemek anlamına geliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön