12 / 05 / 2024

Kredi kart borcu olanlar dikkat! Düzenleme yolda! İşte detaylar!

Kredi kart borcu olanlar dikkat! Düzenleme yolda! İşte detaylar!

Kredi kartı borcu olanları ilgilendiren düzenlemeye son şekil veriliyor. İşte merak edilen detaylar!



Takibe düşen dar gelirli borçlu vatandaşlara çözüm olacak düzenleme hazırlanıyor. İki bakanlık, yeniden yapılandırmaya dahil çeşitli formülleri müzakere ederek son şeklini verdi. Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için yürüttükleri çalışmada artık son aşamaya gelindi. İki bakanlığın yetkilileri geçtiğimiz gün son bir toplantıda konuşuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURACAK

Dar gelirli vatandaşları ilgilendiren düzenlemenin detaylarının, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak. Çalışma kredi veya kredi kartından dolayı takibe düşen, icralık olan, dar gelirli tüketiciler bu düzenlemeden yararlanacak. Üzerinde çalışılan düzenlemeler içinde borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılmasına dair de işlemler yer alıyor.

KARTLI HARCAMALAR % 85 ARTTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Visa'nın üçüncüsünü gerçekleştirdiği "Kartlı Harcamalar Analizi"ne göre, 2022 yılının ilk yarısında aylık kartlı harcamalar ortalaması geçen yılın aynı ayına göre yüzde 85 arttığı saptandı. Geçtiğimiz gün açıklanan verilere göre ise ilk çeyrekte e-ticaret harcamaları yüzde 90, banka kartı harcamaları yüzde 118 büyüyerek, temassız ödemeler de 3 kat artış gösterdi.

ESNEKLİK KALKTI, TAKİP ORANI ARTTI

BDDK'nın sorunlu kredileri takibe atma süresi esnekliğinin tamamen uygulamadan kalkması ile birlikte ocak ayında bireysel kredi ve kart borcundan takibe düşenlerin sayısı üçe çıktı. Geçen yıl ocakta 73 bin kişi kart ve kredi borcundan takibe düşerken bu yıl sayı 222 bine çıktı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 55 artışla 30.5 milyar TL oldu. Takibe düşenlerin sayısı ise yılın ilk 5 ayında 403 binden 748 bine yükseldiği görüldü. Takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda yaklaşık 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştığı saptandı.

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?

Ayçiçek yağı ile ilgili yeni gelişme! Artık fiyatlar!

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön