05 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada tüketici kredilerine ve kredi kartları harcamalarına sınırlama geldi. Kredi kartlarında asgari ödemelerinde yeni kural ikiye ayrıldı. İşte tüm detaylar…



25 BİN LİRA İÇİN YÜZDE 10 – 25 BİN BİN LİRA ÜST YÜZDE 40 ASGARİ ÖDEME

Kredi kartı asgari oranı tüm tutarlar için %20 iken, yeni kural 25 bin TL'ye kadar limit için asgari oran %10, 25 bin TL üstü için %40 olarak belirlendi.

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

100 BİN LİRANIN ALTINDA OLAN KREDİ İÇİN 24 AY

BDDK’dan yapılan açıklamada tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, kredi tutarı 50 bin Türk Lirası’nın üzerinde 100 bin Türk Lirası’nın altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine karar verildi. Daha önce BDDK eylülde 50 bin TL üzeri tüketici kredilerinde vade sınırını 36 aydan 24 aya indirmişti. Şimdi ise 100 bin TL olarak yeni bir sınır tanımlandı ve vade 24 aydan 12 aya indirildi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Haziran 2022 tarihinde saat 01.20’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,24 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1025 Türk Lirası değerinde.

Altın piyasasının kurtları gram altının 1400 liraya ne zaman çıkacağını açıkladı! Kuyumcudan al haberi

Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci doların yükselmesinin asıl sebebini açıkladı! Çok özel şifreler içeriyordu

Piyasa Kahini İslam Memiş sakın gaza gelmeyin dedi! Gram altın için merak edilen tarihi açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön