05 / 07 / 2024

kredi kartları

kredi kartları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada tüketici kredilerine ve kredi kartları harcamalarına sınırlama geldi. Kredi kartlarında asgari ödemelerinde yeni kural ikiye ayrıldı. İşte tüm detaylar…

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Milyonlarca kredi ve banka kartı sahiplerini yakından ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz itibariyle başlıyor. İşte ayrıntılar...

Bim’den nakit ödemeyi kaldırma kararı… Bazı marketlerde sadece kredi kartı geçecek!

BİM’in gurme market markası File bazı marketlerinde sadece kredi kartı ve banka kartlarıyla ödeme kabul edeceğini açıkladı. Nakit Ekonomist Şenol Babuşçu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu nakit ödemelerin kaldırıldığı haberi tepkilere neden oldu.

Batık krediler 1 trilyon lirayı aştı! İnşaat sektörü başı çekiyor

Kredi kartlarındaki patlamanın ardından, ticari kredilerde de batık sayısı yükselti. 2023 Aralık ayında aldığı ticari krediyi 100 şirket batırıyorsa, Mayıs 2024’te bu rakam 170’e çıktı. Takipteki kredilerde inşaat sektörü başı çekiyor…

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartlarından yapılan harcamalarda resmen patlama yaşanırken, önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanımlarını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarını azaltmaya yönelik bazı adımların atılması bekleniyor.

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme! Kart limitleri düşüyor…

​​​​​​​Ekonomik sıkılaştırma programı kapsamında kredi kartlarına getirilen düzenlemelere bir yenisi eklendi. Bankalara gönderilen talimatla, kart limiti gerekenden yüksek olanların limitlerinin indirilmesi istendi. Uygulamanın bayramdan sonra başlayacağı belirtildi.

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Ev kiralayacaklar dikkat: Artık adli sicil kaydı, kredi kartlarının düzgün ödendiğine dair belge isteniyor!

Yeni ev kiralayacaklardan istenen evraklar gün geçtikçe resmen bir üsr seviyeye çıkıyor. Avukat Emre Altun, kendi yaşadığı bir olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kredi kartı kullananlar dikkat: Sonradan taksit uygulaması da kalkıyor! 

Son zamanlarda kredi kartları ile ilgili düzenlemelere hız verildi. Kart kullananlara bir son dakika haberi verildi. Ekonomist Şenol Babuşçu, X sosyal medya hesabından yeni düzenlemeyi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Kredi kartı taksitleri 1 Nisan'dan itibaren sil baştan değişiyor! Müşterilere özel mesajlar atıldı!

Milyonların gözü kredi kartlarındaki taskitlerle ilgili yapılacak değişiklikte. Son zamanlarda herkesin merakle beklediği konuyla ilgili Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan değerlendirme geldi.

kredi kartları Haberi

kredi kartları

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın GES’i duyurmasının ardından bir açıklama da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) geldi. BDDK aldığı karar ile tüketici kredilerinde vadeleri kısaltırken kredi kartlarında ise asgari ödeme miktarını arttırdı.

Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın haberine göre BDDK bu hamleyle bireysel kredileri daraltmaya yönelik adım atarken daha önce de ticari kredileri zorunlu karşılık uygulaması getirerek yavaşlatmayı seçmişti.

Bankacılık kaynakları bireysel kredi talebinin hem genel fiyat hadlerini yukarı çektiği ve dövize olan talebi tetiklediği varsayımına karşı bu önlemlerin alındığını belirterek tüketici krediler üzerinde etkili olmasını beklediklerini söyledi.

25 BİN LİRA İÇİN YÜZDE 10 – 25 BİN BİN LİRA ÜST YÜZDE 40 ASGARİ ÖDEME

Kredi kartı asgari oranı tüm tutarlar için %20 iken, yeni kural 25 bin TL'ye kadar limit için asgari oran...