17 / 05 / 2024

Kredi sorunu çözülüyor mu? Merkez Bankası'ndan özel bankalarla kritik görüşme!

Kredi sorunu çözülüyor mu? Merkez Bankası'ndan özel bankalarla kritik görüşme!

Merkez Bankası yönetiminin özel bankaların genel müdürleri ile tek tek görüştüğü ve bu görüşmede mevcut politikaların devam edeceği mesajının verildiği öğrenildi.



Merkez Bankası, uygulanan düşük faiz politikası ile bankaların sağladığı kaynakları ihracat odaklı yatırımlara yönlendirilmesini istiyor.

TCMB örnek olarak döviz alımı için kurumların kredi kullanmasına izin vermiyor. Bunun yanı sıra düzenlemelerle bankalara milyarlarca Türk Lirası uzun vadeli tahvil aldırarak caydırıcılık uyguluyor.

EN NET TEPKİ İŞ BANKASI’NDAN…

Bankacılar, herhangi bir faiz politikası değişikliği halinde, menkul kıymetlerin faizleri artmaya, fiyatlarının da düşmeye başlamasının sektörde ağır hasar yaratabileceğinden endişe ediyor.

Uygulamalara en net eleştiri İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’dan gelmişti.

Aran, bankaların ekonomi modelini baltalayan kurumlar gibi gösterilmesine tepki gösteretek, bankaların regülasyonlar nedeniyle hükümetin ekonomi politikalarında odaklandıkları sektörleri bile destekleyemez hale geldiğini ifade etmişti.

“FAİZ İNSE DE KREDİYE ERİŞİM ZORLAŞIYOR”

Aran, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de katıldığı finans zirvesinde “Faizler iniyor ama krediye erişim zorlaşıyor” diyerek eleştirisini dile getirmişti.

MERKEZ’İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Merkez Bankası’nın önümüzdeki günlerde açıklayacağı faiz kararı yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faize karşı olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz ay faiz düşüren Merkez Bankası’nın bu ayda faizleri düşürmesi ya da en iyi ihtimalle sabit bırakması bekleniyor.

 

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Gram altına yatırım yapanlar mutluluktan yerlerinde duramayacak! Altın bu rakama gelecek!

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...


Geri Dön