05 / 05 / 2024

Kripto para sektörü darmaduman!

Kripto para sektörü darmaduman!

Yatırımcıların gözde kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin ve Ether, kripto para borçlanma platformu Celcius Network’ün para transferlerini askıya almasından sonra 18 ayın yeni dip seviyelerini gördü. 



Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin cumadan bu yana yüzde 28, yılbaşından bu yana yüzde 50 oranında değer kaybetti.

2. en büyük kripto para birimi şeklinde görülen Ether yüzde 10 değer kaybetti ve1075 dolara kadar geriledi ve Ocak 2021 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Kripto para sektörü darmaduman!

Daha az yaygın olan kripto para birimlerinin verdiği kayıplarsa daha büyük oldu. Diken'de yer alan habere göre, yatırımcıların kripto paralarına mevduat gibi faiz veren Celcius, dün erken saatlerdeki açıklamasında olağanüstü piyasa koşullarını gerekçe göstererek ‘varlıkları korumaya yönelik önlemler alırken likidite ve faaliyetlerin istikrarını sağlamak’ için para çekme işlemlerini ve hesaplar arası para aktarma işlemlerini dondurduğunu duyurmuştu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yüksek enflasyon sebebiyle yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınması kripto paraları da derinden etkiliyor. ABD’nin S-P 500 endeksi dün art arda 4. günde de gerilerken, hisse piyasalarındaki düşüş daha keskin bir şekilde kripto borsalarına da yansıdı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kripto para işlemleri yürüten Silvergate Capital bankası hisseleri dün yüzde 16,7, bilançosunda Bitcoin taşıyan yazılım şirketi MicroStrategy yüzde 25,2, kripto para takas platformu Coinbase Global de yüzde 11,4 geriledi.

Kripto paralarda bir haftada 400 milyar dolar buharlaştı! Yatırımcılara büyük şok! 

Bitcoin için korkutan açıklama: 2024 yılına kadar toparlanması imkansız! Kripto para yatırımcıları şokta!

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem! Bir kripto devi daha tüm işlemleri durdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön