28 / 04 / 2024

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.



Son aylarda kripto para ve kripto para borsalarında yaşanan sıkıntılar ve problemler ile mücadele etmek ve sektöre güveni artırmak amacıyla Kripto Endüstrisini Geliştirme İzleme ve Raporlama Derneği’nin kurulduğu bildirildi. Kripto Endüstrisini Geliştirme İzleme ve Raporlama Derneği Başkanı Emrah İnanç, kripto endüstrisinin gelişimi açısından şeffaflığın en önemli ölçüt olduğunu ifade etti.

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Dünya gazetesinin haberine göre, Emrah İnanç, sektörün çok zor bir süreçten geçtiği bu dönemde bu derneği kurarak sektörün daha iyi bir yere gelmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İnanç, kripto paraların ve kripto para borsalarının ilk başlarda ‘Şeffaflık, kontrol edilebilirlik, saydamlık, takip edilebilme ve manipülasyondan uzak’ gibi ilkeleri benimsediğine dikkat çekerek son yıllarda yaşanan ani çöküş ve hızlı iflasların ise sektöre olan güveni derinden sarstığını ifade etti.

TÜRKİYE, DÜNYADA 5. SIRADA

Türkiye'deki kripto para piyasasının gelişimine ilişkin bilgileri paylaşan Emrah İnanç, geçen yıl itibarıyla ülkemizde kripto para ile işlem yapanların sayısının 8 milyonun üzerinde olduğunun tahmin edildiğini bildirdi. Türkiye'nin kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını belirten İnanç,  ayda bir defa kripto ticareti yapan yetişkinlerin oranı açısından ise ülkemizin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını dile getirdi.

Türkiye'de müşteri kazanmaya çalışan birçok Uzakdoğu menşeli kripto para borsası olduğunu kaydeden İnanç, regülasyon ve direkt düzenleyici bir otoritenin olmaması nedeniyle bunun sakıncalı sonuçlara neden olduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön