21 / 05 / 2024

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

Bir hayli süredir küresel piyasalardaki durgunluk ve yaşanan skandallar nedeniyle parlak döneminden bir hayli uzaklaşan kripto para piyasalarını sarsacak bir haber de Bahamalar’dan geldi.



Bahamalar’dan yapılan açıklamada ayrıca, FTX Digital Markets’in kontrolü altındaki varlıkların “yakın zamanda kaybolması konusunda önemli bir risk” olduğu da vurgulandı.

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

CEO'SU TUTUKLANMIŞTI!

Geçtiğimiz kasım ayı başında kripto para borsası FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ile arasında çıkan sorunlardan sonra likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Kripto para borsası FTX’in 11 Kasım 2022 tarihinde ABD’de’de iflas süreci başlattığı, şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried'in de istifa ettiği açıklanmıştı. CEO Sam Bankman-Fried, 12 Aralık’ta ABD’nin suç duyurusunun ardından Bahamalar’da gözaltına alınmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal savcılar, Bankman-Fried hakkında dolandırıcılık, finans yasalarını ihlal ve kara para aklama dahil çeşitli suçlardan dolayı iddianame hazırlamıştı. Mahkeme, ABD’ye geçtiğimiz 21 Aralık günü teslim edilen Fried’in duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararını vermişti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön