14 / 05 / 2024

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripto paralara ilişkin vergilendirme usullerine açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda kripto paralardaki merkeziyetsiz platformları anlattı. 



HİNDİSTAN YÜZDE 30 VERGİLENDİRECEK

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

Ülkeler özelinde incelediğimizde kripto paralara getirilen düzenlemelerden bazı örnekler, şu şekildedir: Hindistan kripto para kullanımını yüzde 30 oranında vergilendirmeyi planlıyor ve blokzincir teknolojisinin gelişmesini desteklemektedir. Hindistan Maliye Bakanı, blokzincir destekli Dijital Rupi'nin 2022-2023 yılları arasında çıkarılacağını açıkladı. Rusya kripto para yatırımlarına izin verdi. Fakat ödeme aracı olarak kullanılmasını yasakladı. El Salvador tarihin en büyük adımını atarak Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etti.

ABD enflasyonu kripto paraları nasıl etkileyecek?

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Bitcoin’de Fed baskısı!

Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...

Kripto para borsalarını neler bekliyor? Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön